Kronprinsesse Mary:

Ikke invitert likevel

Kronprinsesse Mary skulle delta i dronning Elizabeths begravelse. Nå gir kongehuset kontrabeskjed.

IKKE INVITERT: Kronprinsesse Mary av Danmark ble først invitert i dronning Elizabeths begravelse. Foto: Javad Parsa / NTB
IKKE INVITERT: Kronprinsesse Mary av Danmark ble først invitert i dronning Elizabeths begravelse. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag melder danske B.T. at kronprinsesse Mary (50) ikke lenger er invitert til dronning Elizabeths begravelse likevel. Det bekrefter kongehuset overfor avisa.

Tidligere har nemlig kongehuset gått ut med at Mary var blant de kongelige som skulle delta i dronningens begravelse.

- Det har skjedd en beklagelig feil i invitasjonen fra det britiske utenriksdepartementets protokoll. Det er dermed kun dronningen og kronprinsen som fra dansk side skal delta i dronning Elizabeth IIs statsbegravelse på mandag.

Det opplyser Slottets kommunikasjonsavdeling.

FULGTE BESTEMOR: Observante seere som fulgte kisten til dronning Elizabeth som ble fraktet til Westminster Hall onsdag 14. september, kunne se at det var noen i kongefamilien som skilte seg ut. Vis mer

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle forteller hva som kan være årsaken til det plutselige avbudet.

- Det er naturligvis svært mange som ønsker å delta i denne begravelsen, men det er på ingen måte plass til alle som vil. Jeg har forstått det slik at det derfor bare er invitert én fra hvert land (statsoverhode), samt en ledsager, sier Vagle.

Kongehuseksperten følger opp:

- I noen spesielle tilfeller er det visstnok likevel gjort unntak, hvor båndene er familieære og/eller spesielt tette.

FØRSTE TALE: Klokken 19.00 fredag 9. september talte kong Charles for første gang som konge. Det skjedde bare ett døgn etter at nyheten om at dronning Elizabeth hadde gått bort, 96 år gammel. Video: Reuters Vis mer

Dronning Elizabeths begraelse vil finne sted mandag 19. september klokka 12 i den tradisjonelle kroningskirken Westminster Abbey.

Kirken har plass til omtrent 2000 mennesker, og den forventes å være full av familie og ansatte til den avdøde monarken, i tillegg til statsoverhoder, politikere og kongelige fra hele verden.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer