Andreas «Tix» Haukeland:

- Ikke kjempelett å være kjæresten min

Artisten letter på sløret om kjærlighetslivet.

VERNER OM PRIVATLIVET: Andreas Haukeland holder vanligvis tett om privatlivet sitt. Foto: Viaplay
VERNER OM PRIVATLIVET: Andreas Haukeland holder vanligvis tett om privatlivet sitt. Foto: Viaplay Vis mer
Publisert

Det skal godt gjøres å ikke vite hvem suksessartisten Andreas Haukeland (29), også kjent som «Tix», er.

Gjennom de siste åra har Haukeland gått fra å være en russelåt-artist til å bli en mer anerkjent musiker, og har blant annet vært å se på «Lindmo» og «Hver gang vi møtes».

Artisten har imidlertid holdt privatlivet tett til brystet, og uttalte til Dagbladet i 2019 at det bunner i all oppmerksomheten han ellers får. Det lille privatlivet han har igjen er derfor veldig verdifullt for ham.

I en episode av podkasten «Råning med Tone», som er ledet av Tone Damli (34), letter han imidlertid litt på sløret.

KJÆRLIGHETSERKLÆRING: Artist Andreas Haukeland, eller «Tix», har dedisert låta «Deg Eller Ingenting» til Marthe Brenne, som han møtte på «Paradise Hotel». Vis mer

Her forteller artisten at han er singel, og har det veldig bra for tida.

- Det er første gang jeg bare er helt tilfreds og kjempeglad for den sivilstatusen jeg har, da. Jeg er veldig glad for akkurat det stedet jeg er i livet, forteller han.

Hektisk timeplan

Å være en av landets største artister fører naturligvis til at man har en relativt hektisk timeplan å forholde seg til.

Det tror han at en eventuell kjæreste også vil merke.

- Det er nok ikke kjempelett å være kjæresten min. Jeg tror ikke det, fordi jeg sliter veldig mye med tid, sier han i podkasten.

- Samtidig, jeg tror det er lettere å være kjæresten min nå enn det var for noen år siden. Jeg tror jeg har hatt kjærester som jeg må applaudere for den tida de holdt ut, og som jeg er veldig takknemlig for at holdt ut med meg den tida de gjorde, fortsetter han åpenhjertig.

SELVSIKKER: Andreas Haukeland, bedre kjent som artisten TIX, er ikke redd for å lovprise sine musikalske evner. Video: Senkveld med Helene og Stian på TV 2 i kveld. Vis mer

Overfor Dagbladet utdyper han at det tok tid for han å venne seg til livet som artist, og livsstilen som medfølger.

- Det kanskje vanskeligste er at man alltid jakter på den neste milepælen, og aldri klarer å legge det fra seg fordi man alltid har et mål om å bli større. Det er alltid litt mer jobb som kan prioriteres, som gjør det vanskelig å ta seg tid til å sette seg ned i sofaen og slappe av og ha en normal samtale.

Likevel tror Haukeland at han er på et sted hvor tidsklemma og stresset vil være et mindre problem. Det vil også gjøre livet med en potensiell kjæreste lettere, tror han.

- Nå er jeg på et sted hvor jeg har funnet meg mer til rette i rollen min. Jeg føler ikke jeg har så mye å bevise lenger, og jeg har rundet de målene jeg satte meg. Nå er det lettere for meg å prioritere noe annet enn jobb, og det synes jeg er fint.

RING PÅ FINGEREN: Erik Follestad og Ingvild Schistad har vært kjærester i flere år, og i fjor ble de også foreldre for første gang. Nå er det bare én ting som gjenstår; ring på fingeren. Reporter: Thea Hope. Video: Jenny Emilie Aas/Rød Løper Vis mer

Til tross for at 29-åringen har fortalt at han er på et godt sted som singel, har han ikke lukket dørene når det kommer til dating. Han stresser imidlertid ikke.

- Det får bare skje når det skjer, og da kommer det sikkert til å være veldig, veldig fint, sier han før han legger til:

- Men jeg har lært at for å finne kjærligheten må man oppsøke stedene kjærligheten finnes. Og det er ikke alltid de stedene jeg er.

- Drømmer om å bli pappa

Tix legger ikke skjul på at han har oppnådd det meste av det han drømmer om innen musikk, og forteller at han framover vil heie på andre.

I et intervju med Dagbladet i fjor åpnet han imidlertid seg om en annen drøm han har.

ROMANSE: Iselin Guttormsen og Catalin Andrei Mihu fant tonen på «Skal vi danse», noe som har resultert i mye rykter. Reporter: Jenny Emilie Aas. Video: Celina Morken. Vis mer

- Jeg drømmer om å bli pappa til en liten gutt eller jente, det står for meg som noe veldig fint. Jeg håper jeg får oppleve det, uttalte han da.

Artisten fortalte samtidig at det trolig ikke ville skje i nærmeste framtid.

- Nei, he, he, det er et stykke igjen. Før jeg kan bli pappa må jeg finne en mamma. Og for å finne henne må jeg gjøre meg tilgjengelig, sa Haukeland.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer