Kronprinsesse Amalia:

Ikke klar til å bli dronning

En biografi om kronprinsessen tar et dypdykk i hennes liv og framtidsplaner.

TRONARVING: Kronsprinsesse Amalia sammen med faren, kong Willem-Alexander. Foto: Det nederlandske kongehuset/NTB
TRONARVING: Kronsprinsesse Amalia sammen med faren, kong Willem-Alexander. Foto: Det nederlandske kongehuset/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den nederlandske kronprinsessen Catharina-Amalia (17) avslører sine tanker om å ta over tronen fra faren, kong Willem-Alexander (54), i en nye biografi, publisert tirsdag.

I boka, som er utgitt i forkant av kronprinsessens 18-årsdag, røper hun at hun ikke er klar for å bli dronning ennå, skriver Reuters. Hun er imidlertid forberedt på å tjene landet sitt når den tid kommer.

Den unge tronarvingen fyller 18 år i starten av desember. Hvis hun ikke var i arverekken og skulle bli Nederlands dronning, ville hun jobbet som musiker eller rytter, ifølge nyhetsbyrået.

Kronprinsessen er datter av dronning Maxima og kong Willem-Alexander (54), sønn av den tidligere dronning Beatrix av Nederland. De har også prinsessebarna Alexia (16) og Ariane (14).

17-åringen vekket oppsikt i sommer, da hun valgte å frasi seg apanasjen. Etter sin 18-årsdag kunne hun nemlig forvente å motta en årlig apanasje på rundt 16 millioner kroner.

«(..) Jeg finner det ubehagelig så lenge jeg ikke gjør noe for pengene, og mens andre studenter har det mye vanskeligere, spesielt i denne perioden med coronaviruset», skrev kronprinsessen i et håndskrevet brev til den nederlandske statsministeren Mark Rutte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer