Kronprinsesse Amalia:

Ikke klar til å bli dronning

En biografi om kronprinsessen tar et dypdykk i hennes liv og framtidsplaner.

TRONARVING: Kronsprinsesse Amalia sammen med faren, kong Willem-Alexander. Foto: Det nederlandske kongehuset/NTB
TRONARVING: Kronsprinsesse Amalia sammen med faren, kong Willem-Alexander. Foto: Det nederlandske kongehuset/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den nederlandske kronprinsessen Catharina-Amalia (17) avslører sine tanker om å ta over tronen fra faren, kong Willem-Alexander (54), i en nye biografi, publisert tirsdag.

I boka, som er utgitt i forkant av kronprinsessens 18-årsdag, røper hun at hun ikke er klar for å bli dronning ennå, skriver Reuters. Hun er imidlertid forberedt på å tjene landet sitt når den tid kommer.

Den unge tronarvingen fyller 18 år i starten av desember. Hvis hun ikke var i arverekken og skulle bli Nederlands dronning, ville hun jobbet som musiker eller rytter, ifølge nyhetsbyrået.

Kronprinsessen er datter av dronning Maxima og kong Willem-Alexander (54), sønn av den tidligere dronning Beatrix av Nederland. De har også prinsessebarna Alexia (16) og Ariane (14).

PRINSESSEDATTER: Leah Isadora Behn dukket opp på Vixen Awards 2021. Vis mer

17-åringen vekket oppsikt i sommer, da hun valgte å frasi seg apanasjen. Etter sin 18-årsdag kunne hun nemlig forvente å motta en årlig apanasje på rundt 16 millioner kroner.

«(..) Jeg finner det ubehagelig så lenge jeg ikke gjør noe for pengene, og mens andre studenter har det mye vanskeligere, spesielt i denne perioden med coronaviruset», skrev kronprinsessen i et håndskrevet brev til den nederlandske statsministeren Mark Rutte.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer