Harry Potter

Ikke med på gjenforeningen

Forfatteren av Harry Potter-bøkene, J.K. Rowling, er ikke med når resten av gjengen rundt filmsuksessen samles for å feire 20-årsjubileum.

SAMLET: Daniel Radcliff (t.v.), Emma Watson og rupert Grint (t.h.) gjenforenes for å feire 20-årsjubileet for den første Harry Potter-filmen. Forfatteren J.K. Rowling, skal ikke være med. Her er alle fire feiret under en premiere i november 2010. Foto: Joanne Davidson/REX
SAMLET: Daniel Radcliff (t.v.), Emma Watson og rupert Grint (t.h.) gjenforenes for å feire 20-årsjubileet for den første Harry Potter-filmen. Forfatteren J.K. Rowling, skal ikke være med. Her er alle fire feiret under en premiere i november 2010. Foto: Joanne Davidson/REX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Jubelen sto i taket blant Harry Potter-fans da HBO tirsdag kunngjorde at TV-spesialen «Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts» kommer første nyttårsdag.

Dette for å markere at det er 20 år siden den først filmen kom ut.

Alle de tre hovedrolleinnehaverne, Daniel Radcliffe, Emma Watson og Rupert Grint skal delta. Det skal også regissøren av de første to filmene, Christopher Columbus samt en lang rekke av de andre skuespillene. Blant dem er Tom Felton, Robbie Coltrane, Helena Bonham Carter og Gary Oldman, melder Reuters.

Ikke med

Dette vil være første gang alle gjenforenes siden den siste filmen kom ut i 2011. Men én sentral person glimrer med sitt fravær.

Forfatteren bak hele universet, J.K. Rowling, skal ikke delta. I stedet vil HBO bare bruke gamle arkivopptak med henne, melder en rekke medier, blant annet NPR og People.

Så langt er det ikke oppgitt noen årsak til at Rowlings fravær, men forfatteren har de siste åra blitt anklaget for å komme med transfobiske uttalelser og spre hat mot transpersoner. Dette har også skapt splid med skuespillerne i filmen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer