Anya Taylor-Joy:

- Ikke pen nok

Anya Taylor-Joy har tatt verden med storm, men er ikke sikker på om hun har valgt riktig yrke.

KAPRET HOVEDROLLEN: Anya Taylor-Joy har hovedrollen i Netflix-serien «The Queen’s Gambit». Nå snakker hun ut om skuespillerlivet. Foto: Splash News / NTB
KAPRET HOVEDROLLEN: Anya Taylor-Joy har hovedrollen i Netflix-serien «The Queen’s Gambit». Nå snakker hun ut om skuespillerlivet. Foto: Splash News / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Netflix-suksessen «The Queen's Gambit» skal vi tilbake til midten av 1950-tallet. Hovedpersonen, som spilles av Anya Taylor-Joy (24), sendes på barnehjem etter at mora omkom i en bilulykke. Den unge jenta blir avhengig av beroligende medikamenter og sjakk, noe det viser seg at hun er svært god i.

Hovedrolleinnehaver Taylor-Joy er nok trolig ukjent for mange, men har virkelig tatt verden med storm i den aktuelle serien. Den 24 år gamle stjerna, som hylles for karakteren, er imidlertid brutalt ærlig om Hollywood-livet.

MODELL OG SKUESPILLER: Anya ble oppdaget på gata i London. Nå gjør hun det stort både som modell og skuespiller. Foto: Joel C Ryan/Invision/AP/NTB
MODELL OG SKUESPILLER: Anya ble oppdaget på gata i London. Nå gjør hun det stort både som modell og skuespiller. Foto: Joel C Ryan/Invision/AP/NTB Vis mer

- Ikke pen nok

Hun ble signert av Storm Management allerede som 16-åring og har spilt i filmer som «The Witch», «Glass» og «Emma». Nylig avslørte hun imidlertid at hun er usikker på om hun har det som kreves for å være en filmstjerne.

- Jeg har aldri, og tror jeg aldri kommer til å se på meg selv som vakker, sier hun i et intervju med The Sun.

Trailer: The Queens Gambit Vis mer

- Jeg synes ikke jeg er pen nok til å være i filmer, fortsetter hun.

Videre forteller Taylor-Joy at kjæresten advarte henne mot å være åpen om dette i pressen.

- Han advarte meg om at folk vil mene jeg er en dritt som sier dette, men jeg synes jeg ser rar ut, fortsetter hun.

Ifølge skuespilleren ser hun aldri egne filmer på kino, og forteller at hun fikk panikk da hun filmet «Emma», basert på Jane Austens roman med samme navn.

- Jeg tenkte at «jeg er den første stygge Emma, og jeg klarer ikke dette», for den første setningen i filmen er «jeg er kjekk, smart og rik».

Sistnevnte rolle fikk Taylor-Joy skryt for av Dagbladets anmelder, som ga filmen terningkast 5.

Oppdaget på gata

Som 16-åring ble hun oppdaget på gata utenfor Harrods i London, av den samme agenten som mange år tidligere hadde funnet supermodell Kate Moss. Dagen etter ble hun signert av ovennevnte modellbyrå.

Noen år seinere begynte hun å lande de store filmrollene, og da hun kapret rollen i «The Queen's Gambit», hadde hun overbevist produsent Scott Frank om at hun var den rette for rollen.

- Det var ganske spontant. Jeg leste boka på en time, halvannen. Jeg har aldri løpt til eller fra et møte før. Jeg løper ikke, jeg trener ikke på den måten. Men jeg løp for å møte han, minnes hun.

- Hun (rollen journ.anm.) kommer fra en bakgrunn hvor alle personer hun har møtt har skuffet henne på en måte eller forlatt henne. Hun stoler ikke på mennesker, og prøver desperat å passe inn. Som barn hadde jeg elementer av det, så jeg ble besatt av henne ganske raskt, fortsetter hun.

I intervjuet med den britiske tabloidavisa forteller Taylor-Joy om oppveksten, og hvor vanskelig det var da hun flyttet fra Buenos Aires til London. Hun ble nemlig mobba fordi hun ikke snakket et eneste ord engelsk - og følte i likhet med rollen hun spiller - at hun ikke passet inn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer