Prins Harry:

Ikke skjedd på over 100 år

Sist var på 1890-tallet.

I RETTEN: Prins Harry befinner seg for tida midt i en rettssak. Foto: Toby Melville/Reuters/NTB
I RETTEN: Prins Harry befinner seg for tida midt i en rettssak. Foto: Toby Melville/Reuters/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prins Harry (38) blir den første britiske kongelige som inntar en vitneboks siden 1890-tallet, når han nå skal vitne i høyesterett i London. Det melder Reuters.

Prinsen har nemlig saksøkt Mirror Group Newspapers, som står bak tabloidaviser som Daily Mirror, the Sunday Mirror og Sunday People.

Harry mener at 140 saker som dukket opp i nevnte aviser var et resultat av telefonhacking eller annen ulovlig oppførsel. Retten vil imidlertid bare ta for seg 33 av disse, skriver Reuters.

Ifølge prinsens advokater skal dette ha ført til at forholdet mellom han og Chelsy Davy (37) tok slutt. Hun skal angivelig ha fått nok av det kongelige livet.

Det ble sagt i retten at prins Harry umiddelbart ble skeptisk til navn han så i artikler skrevet om han, og at han allerede som ung følte at han ikke kunne stole på noen, meldte Sky News.

- Det skapte også utfordringer i forholdet med ekskjæresten hans, Chelsy Davy, og han fryktet for både hans og hennes sikkerhet.

Opplysningene mediene fikk om både prinsen og hans omgangskrets skal angivelig ha ført til at forholdet tok slutt og at duoen gikk hver til sitt, etter sju år sammen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer