«Maskorama»:

- Ikke stopp meg på gata og gjett

Jan Thomas er en av detektivene i NRK-programmet «Maskorama». Nå kommer han med en bønn til det norske folk.

AVSLØRT: Det var Senterpartiet-leder Trygve Slagsvold Vedum som skjulte seg bak «Fugleskremselet»-kostymet, og dermed røk ut av Maskorama. Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
BØNN: Jan Thomas innrømmer at han ikke ønsker hjelp fra tv-seerne når det kommer til gjetting av deltakerne. Foto: Fredrik Arff / Fremantle / NRK
BØNN: Jan Thomas innrømmer at han ikke ønsker hjelp fra tv-seerne når det kommer til gjetting av deltakerne. Foto: Fredrik Arff / Fremantle / NRK Vis mer

Forrige lørdag var det duket for premieren av NRKs nye storsatsing, «Maskorama». Det gikk over all forventning, og tv-programmet hadde elleville 828 000 seere på premieren.

Lørdagsunderholdninga går ut på at både seerne og kjendispanelet skal gjette hvilket kjent navn som befinner seg godt skjult bak ulike masker. I første sending sto det klart at det var tidligere håndballspiller Susann Goksør Bjerkrheim (50) som gjemte seg bak «Gaupa».

Underholdningsprogrammet ledes av programleder Silje Nordnes (35), mens detektivpanelet består av komiker Nicolay Ramm (31), artist Marion Ravn (36) og stylist Jan Thomas (53).

Sistnevnte har det siste året gjort stor suksess med den svært populære podkasten «Jan Thomas og Einar blir venner», der han og podkastmakkeren Einar Tørnquist (38) snakker om det meste mellom himmel og jord.

SPENT: Silje Nordnes er aktuell som er programleder i NRKs nyeste tilskudd til lørdagsunderholdning, «Maskorama». Vis mer

Ønsker blanke ark hver gang

I podkastens nyeste episode, som har fått navnet «Er du Elgen, Einar?!» kommer de naturligvis inn på serien som tema. Der takker blant annet Jan Thomas alle som har sett på programmet, og innrømmer at han gleder seg stort til fortsettelse.

Deretter påpeker 53-åringen hvor strengt og hemmelighetsfullt hele opplegget er, og forteller at panelet virkelig ikke har peiling på hvem som skjuler seg bak maskene.

Han legger imidlertid til en liten bønn til det norske folk, og innrømmer at han ikke ønsker hjelp til å gjette hvem deltakerne er.

«MASKORAMA»: I lørdagens «Maskorama» fikk vi svaret på hvem som gjemte seg inni «Gaupa». Video: NRK Vis mer

- Jeg må bare få lov til å si en offentlig ting siden vi nå er på lufta. Til alle; ikke gjett og send meg meldinger til Instagram, eller stopp meg på gata for å gjette og fortelle meg hvem som er bak maskene. Jeg har lyst til å komme med blanke ark hver gang, sier 53-åringen, og legger til:

- Jeg har ikke lyst til å bli påvirket av folket, for det har vært et engasjement som jeg ikke har sett maken til før. Dette er veldig gøy.

- Ekstremt strengt!

I samme podkastepisode nevner for øvrig Einar at han har vært og sunget på tv, noe som har fått hans gode venn til å klø seg i hodet. Programlederen avslører også at han ikke fikk sett episoden, fordi han var opptatt lørdag kveld.

Med det antyder han også at han er en av personene som gjemmer seg bak masken, noe som får «Maskorama»-detektiven til å utbryte spørsmålet:

- Er du Elgen, Einar!?

Det skal for ordens skyld nevnes at det er svært strengt rundt hemmeligholdet rundt deltakernes identitet, og at det dermed er umulig å vite om Tørnquist forsøker å lure makkeren eller ikke.

Prosjektredaktør i NRK, Jan Egil Ådland, forteller til Dagbladet at det bare er tre personer i NRK som vet hvem menneskene bak maskene er.

- Produksjonen jobber hardt for å passe på at bare et fåtall skal vite identiteten til deltakerne. I hele NRK er det tre personer. I produksjonsselskapet er det en håndfull. De eneste som vet noe er de som ikke kan gjennomføre jobben sin uten å vite. Selv for et TV-crew som består av mange fagfunksjoner og er vant til å holde på hemmeligheter er det her ingen som vet, forteller han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer