Jan Thomas og Harlem Alexander:

- Ikke til å tro

Starten på ferien ble ikke slik paret hadde sett for seg.

FERIEKLARE: Jan Thomas og Harlem Alexander skulle vært på flyet til Mexico nå. Foto: Espen Solli
FERIEKLARE: Jan Thomas og Harlem Alexander skulle vært på flyet til Mexico nå. Foto: Espen Solli Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommerferien er godt i gang for mange, og etter to år med pandemi, er det trolig flere nordmenn som har lengtet sørover.

De siste par ukene har streik skapt et aldri så lite reisekaos, men det som skapte trøbbel for kjendisstylist Jan Thomas (55) og kjæresten Harlem Alexander (34) var imidlertid noe helt annet.

Fredag formiddag skulle paret nemlig befunnet seg på flyplassen i Frankfurt for å ta flyet videre i retning Mexico. Det gjør de derimot ikke.

- VIKTIG: Harlem Alexander, kjent som kjæresten til Jan Thomas, valgte å stille opp på Rådhusplassen, til tross for politiets anbefaling om å droppe den planlagte markeringen mandag 27. juni. Reporter: Vilde Sofie Einan. Video: Embla Augusta Hjort-Larsen Vis mer

Overraskende beskjed

- Det er nesten ikke til å tro, utbryter Jan Thomas over telefon til Dagbladet.

Flyet deres fra Oslo til Frankfurt skulle dratt grytidlig fredag morgen. Han våknet dermed i tretida og tok en titt på telefonen.

- Vi hadde fått e-post av Lufthansa hvor det sto at flyet fra Oslo til Frankfurt var kansellert. Hodet fungerte ikke så bra på midt på natta, og vi skulle kanskje reist til flyplassen uansett, men det gjorde vi ikke - noe som er ergerlig å tenke på nå.

Da han våknet noen timer seinere tok han kontakt med flyselskapet for å fikse nye flybilletter. Da han omsider kom gjennom fikk han en overraskende beskjed.

- De fortalte at det var noe galt i systemet deres som hadde gjort at det hadde gått ut mange e-poster om kansellerte flyginger til kunder - noe som ikke stemte fordi flyet var ikke kansellert.

ELLE-festen: Jan Thomas og Harlem Alexander om festing og ferieplaner. Video: Luna Lea. Reporter: Celina Morken Vis mer

Beklager

Overfor TV 2 beklager Lufthansa forvirringen og de ulempene kanselleringen har medført for passasjerene.

- Jeg har undersøkt omstendighetene. Denne flygingen måtte kanselleres på kort varsel da forrige flyging til Oslo ble innstilt på grunn av mangel på flybesetning. Vi beklager de ulempene dette har medført. Så vidt vi vet viste Lufthansa så vel som Avinor i alle systemer det aktuelle flyet som kansellert, sier Lufthansas pressetalsmann, Boris Ogursky, til kanalen.

Angående det faktum at Jan Thomas fikk beskjed om at flyet likevel ikke var kansellert, sier han følgende:

- Vi kan ikke kommentere uttalelser fra Lufthansa da vi ikke vet hvem passasjeren har snakket med. Vi anbefaler alle passasjerer å bruke appen vår, eller å tillate oss å sende push-meldinger som informerer om endringer som skjer på kort varsel.

SPENT: Jan Thomas røper at han er spent før fredagens bryllup med Vendela Kirsebom og Petter Pilgaard. Reporter: Sofie Losen. Video: Edward Stenlund / Dagbladet TV Vis mer

- Fortvilende

Da de fant ut om systemfeilen var det allerede for seint, og de måtte derfor hive seg rundt å se etter nye fly.

- Vi hadde heldigvis bestilt med full fleksibilitet, men vi må likevel betale for nye flybilletter for flyet videre fra Mexico City til Puerto Vallarta, samt en natt på hotell ved flyplassen. Og det er klart, det spiser jo av ferien, så det er ikke noe hyggelig dette her.

- Vi er bare to stykker, og hadde vi kjøpt vanlige billetter er det ikke sikkert vi kunne fått dem endret. Og tenk på de som reiser med barn eller har en stor familie, det er enda mer fortvilende.

Nå håper han bare alt går bra med flyvingen i morgen og at de kommer seg om bord på flyet. Bekreftelse på flybillettene venter han fortsatt på.

SÅR: Harlem Alexander må hjelpe kjæresten Jan Thomas med rensing etter at han falt på scenen. Video: Jan Thomas Vis mer

- Jeg får være tålmodig et par timer til, men jeg klarer ikke slappe helt av før dette er ryddet opp i.

Om alt går etter planen, eller plan B som det da er, er de «hjemme» - som Jan Thomas omtaler Puerto Vallarta som - på søndag. Planen for ferien er imidlertid klar.

- Planen er å gjøre det ferier skal brukes til. Vi skal spise sunn og god mat, trene masse, være på stranda, ha romantiske kvelder og bare pleie kjærligheten uten noen forstyrrelser, forteller Jan Thomas.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer