- SJOKKERT: En dommer har bestemt at Miss Pennsylvania Sheena Monnin må punge ut med hele 28 millioner kroner i erstatning til Miss Universe for å ha svertet deres rykte. Foto: NTB Scanpix
- SJOKKERT: En dommer har bestemt at Miss Pennsylvania Sheena Monnin må punge ut med hele 28 millioner kroner i erstatning til Miss Universe for å ha svertet deres rykte. Foto: NTB ScanpixVis mer

Illsint miss dømt til å betale 28 millioner i erstatning

- Jeg er sjokkert.

(Dagbladet): Å snakke stygt om missekonkurransen til mangemilliardæren Donald Trump er ingen god idé.

Det har Miss Pennsylvania Sheena Monnin fått erfære - og det på smertelig vis.

I midten av desember ble nemlig Monnin dømt til å betale en erstatning på fem millioner dollar, rundt 28 millioner kroner, for å ha svertet konkurransens rykte, etter at hun kalte konkurransen for korrupt, og beskyldte arrangørene for å ha rigget utfallet.

Klar for kamp Nå tar Monnin til motmæle mot Miss Universe.

- Jeg ble sjokkert da de dømte mot meg, helt enkelt. Det mest logiske er å ta opp kampen mot dommen, sier Monnin til avisa Pittsburgh Tribune ifølge New York Daily News.

Monnin trakk seg fra den verdenskjente skjønnhetskonkurransen i juni i år, etter å ha hevdet at en av hennes konkurrenter hadde sett ei liste med navnene på de fem deltakerne som gikk til topp, allerede før konkurransen startet.

Hemmelig klausul Torsdag tok Monnin til Facebook og hevdet at det finnes en klausul i Miss Universe-kontrakten som gir Trump og de andre Miss Universe-toppene lovfestet rett til å plukke ut de fem finalistene, og vinneren.

- Da jeg gikk ut og sa at konkurransen er rigget, var jeg ikke klar over denne klausulen, skrev hun ifølge New York Daily News.

Donald Trump har tidligere kalt Monnins utsagn for skammelige.

- Å gå til rettslige skritt var den riktige reaksjonen, situasjonen tatt i betraktning. Og selv om jeg synes synd på Sheena, så gjorde hun noe galt. Hun var virkelig ufin, og vi hadde ikke noe valg. Det er en dyr lærepenge for henne, sa han.