Influenser må ti år i fengsel

Den iranske Instagram-stjerna Sahar Tabar (19) er dømt til ti års fengsel for å «korrumpere ungdom».

PÅGREPET: Sahar Tabar ble kjent for sitt sjokkerende utseende på Instagram. Nå er hun arrestert av iranske myndigheter. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sahar Tabar, eller Fatemeh Khishvand som hun egentlig heter, ble kjent for å publisere sterkt redigerte bilder av seg selv på den populære bilde- og videoplattformen Instagram.

Hun ble i fjor arrestert samtidig som en rekke andre influensere i hjemlandet Iran, og på et tidspunkt hadde hun over 486 000 følgere.

Nå er tenåringen dømt til ti års fengsel, ifølge The Guardian.

Smittet med corona

I fjor ble hun arrestert og siktet for en rekke forhold, inkludert blasfemi, oppfordring til vold og korrupsjon, for å fornærme landets kleskoder, samt for å ha skaffet seg inntekter på ulovlig vis.

Seinere hevdet hun at to av siktelsene hadde blitt frafalt, og at hun håpet på å bli benådet.

Siden arrestasjonen har hun sittet innesperret, og i april meldte en humanitær organisasjon at hun hadde blitt smittet av coronaviruset bak murene.

- Lå i respirator

Menneskerettsorganisasjonen Center for Human Rights in Iran (CHRI) hevdet at hun på et tidspunkt lå i respirator på Sina Sykehus i Teheran.

Ifølge CHRI har dommer Mohammad Mogiseh ved gjentatte tilfeller avvist Khisvands søknad om å løslates mot kausjon, til tross for at andre innsatte har fått midlertidige løslatelser grunnet coronautbruddet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer