Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Emily Sears:

Influenser operert i våken tilstand

Den australske modellen ble hjerneoperert - mens hun var våken.

OPERERT: Den australske influensere Emily Sears gjennomgikk nylig hjerneoperasjon, mens hun fremdeles var våken. Foto: Skjermbilde Instagram
OPERERT: Den australske influensere Emily Sears gjennomgikk nylig hjerneoperasjon, mens hun fremdeles var våken. Foto: Skjermbilde Instagram Vis mer

Den australske modellen og influenseren Emily Sears (35) avslørte denne uka at hun nylig måtte gjennomgå en alvorlig hjerneoperasjon - i våken tilstand. I et lengre innlegg på Instagram skriver 35-åringen nå åpent om hendelsen, ifølge People.

Der avslører 35-åringen at det var i fjor hun ble diagnostisert med kavernøse malformasjoner, som er en tilstand der unormale blodårer samler seg i klynger, noe som kan føre til kraftige, epileptiske anfall.

I innlegget, som i skrivende stund har over 80 000 likerklikk, deler hun et bilde av seg selv, mens hun ligger i en sykehusseng med bandasje rundt hodet.

Kunne miste taleevnen

Diagnosen kom etter at influenseren ble hastet til sykehus i april i fjor, etter at hun fikk et kraftig anfall.

«Det siste året av livet mitt er vanskelig å beskrive med ord. I april i fjor våknet jeg plutselig opp i en ambulanse på vei til sykehuset, etter at jeg hadde et gigantisk anfall mens jeg var ute på handletur», starter hun innlegget på Instagram.

Influenseren, som tidligere har vært modell for realitydronninga Khloé Kardashians (35) eget klesmerke «Good American», skriver videre at besluttet å få gjennomført en kraniotomi, til tross for at hun sto i fare for å miste taleevnen.

Ifølge Store medisinske leksikon er en kraniotomi en midlertidig åpning av hodeskallen ved hjerneoperasjoner. Delen som fjernes setter tilbake igjen mot slutten av inngrepet, til forskjell fra ved kraniektomi, der delen ikke settes tilbake.

ER DET MULIG?: Dette er ikke en scene fra en sykehusserie - denne kvinnen spiller fiolin mens hun blir hjerteoperert. Reporter: Emilie Rydning. Video: NTB Scanpix og CNN Vis mer

Våken under operasjonen

På grunn av malformasjonenes plassering, som var midt i området der taleevnen sitter, måtte 35-åringen være våken under hele operasjonen.

«Jeg var våken under operasjonen, fordi jeg måtte være i stand til å snakke for at de skulle være sikre på at de ikke fjernet viktig vev sammen med blodårene. Jeg husker hvert sekund av å være våken, det var to kirurger og den ene vinket til meg», skriver hun, og fortsetter:

«Det var så rart og surrealistisk som det høres ut».

Avslutningsvis skriver 35-åringen at hele hendelsen har forandret hennes syn på verden, og at hun er svært takknemlig for å være i live.

«Jeg har en dypere respekt for menneskekroppen, menneskesinnet og menneskesjelen. Jeg er svært takknemlig for tilgang til helsevesenet, at tilstanden min hadde en kur og støtten fra venner, familie, businesspartnere og min fantastiske mann som har stått ved min side gjennom det hele».

35-åringen, som har nesten fem millioner følgere på Instagram, har en lang modellkarriere bak seg, og har blant annet vært på forsida av det internasjonale bladet Maxim.

Siden 2017 har hun vært koblet til den australske cricket-spilleren Shane Warne (50), men ingen av dem har foreløpig bekreftet romansen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!