Influenser Terese Alvén (37) er død

Lørdag valgte hun å bli lagt i kunstig koma, natt til tirsdag sovnet hun inn.

DØD: Terese Alven døde natt til tirsdag, av en aggressiv form for eggstokkreft. Foto: Jane Haglund
DØD: Terese Alven døde natt til tirsdag, av en aggressiv form for eggstokkreft. Foto: Jane Haglund Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Influenseren og tobarnsmora Terese Alvén (37) har i flere år inspirert svenskene til en aktiv livsstil gjennom blant annet sosiale medier og flere bøker.

Natt til tirsdag døde hun med familien rundt seg, etter å ha blitt rammet av en aggressiv form for eggstokkreft. Det bekrefter hennes mann, Glenn Boström, på Facebook.

- Terese fikk aldri et ærlig forsøk på å slå tilbake mot sykdommen. Den lå hele tida et steg foran legene og de behandlingsformene som er tilgjengelige i dag. Nå er hennes kamp over, skriver han.

Var gravid

Alvéns sykdomsforløp har gått svært raskt. I november oppdaget paret at hun var gravid for tredje gang. Til sommeren skulle barna deres Charles (8) og Tilde (6) bli storesøsken.

Bare noen uker inn i graviditeten var magen stor. Det viste seg at hun hadde fått en cyste på høyre eggstokk. Cysten ble operert bort og svangerskapet fortsatte, men i uke 20 oppsto det komplikasjoner. De så seg nødt til å avbryte svangerskapet.

- Det var veldig tøft, men vi kom oss gjennom det, sier Boström til Expressen.

Den opprinnelige cysten var verken god- eller ondartet, viste analysene, men i mars begynte Alvén å få nye magesmerter igjen. Hun hadde fått en ny cyste, som legene mente var ufarlig, men da smertene ikke avtok ble hun innlagt på Danderyds sykehus i slutten av april.

Der har hun vært siden.

- Lovet å ta vare på barna

Onsdag forrige uke feiret Alvén sin 37. og siste fødselsdag fra sykesenga. Lørdag besluttet hun, i samråd med legene, at hun skulle legges i kunstig koma livet ut.

På Facebook skrev Boström at familien støttet valget.

- Hun har ikke mye krefter igjen når hun er våken, og kjenner at hun ikke orker den store angsten det innebærer å kjenne kroppen sin sakte tappes for krefter. Familien støtter hennes ønske og har i dag fått si farvel mens hun fortsatt er klar i hodet, skriver han.

Til Expressen sier han at Alvén var opptatt av at de skulle snakke om fine minner, framfor den vanskelige situasjonen. Lørdag var det derfor akkurat det de gjorde.

- Jeg lovet henne at jeg skal ta vare på barna, at jeg skal være der for dem og sørge for at de alltid skal huske mamma. Hun skal finnes i deres liv, selv om hun ikke kommer til å være her fysisk.

Innsamlingsaksjonen «Spring för Terese», som ble opprettet for bare noen uker siden, har i skrivende stund samlet inn 488 000 svenske kroner til Cancerfonden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer