- Inga Marte er dobbeltmoralsk

Frps Per Arne Olsen ut mot gravide-utspill

REAGERER: Frps Tønsberg-ordfører og nestleder Per Arne Olsen mener gravide Inga Marte Thorkildsens utspill om at alle gravide skal ha valgfrihet i fødselomsorgen er fullstendig skivebom fra SV. Foto: Jacques Hvistendahl.
REAGERER: Frps Tønsberg-ordfører og nestleder Per Arne Olsen mener gravide Inga Marte Thorkildsens utspill om at alle gravide skal ha valgfrihet i fødselomsorgen er fullstendig skivebom fra SV. Foto: Jacques Hvistendahl. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Frps nestleder og Tønsberg-ordfører Per Arne Olsen mener Inga Marte Thorkildsen bommer stygt når hun sier hun ønsker seg valgfrihet for gravide.- Jeg reagerer på at hun gir uttrykk for sitt eget valg av sted å føde og mener at alle må få gjøre dette valget. Jeg er enig i at det burde være slik, men det er dobbeltmoralsk av Inga Marte Thorkildsen, sier Olsen.

Ulikt SVHan mener Thorkildsens utspill ikke stemmer med SVs politikk.

- Jeg synes det er veldig hyggelig at hun har oppdaget de fine sidene ved valgfrihet. Det er jo veldig ulikt en SVer. Men på den andre siden kan man si at en SVer nå har oppdaget valgfrihetens gleder, sier Olsen og legger til:

- Jeg håper hun nå ser at valgfrihet ikke bare kan være et gode for fødende, men også for gamle mennesker som trenger hjelp til det mest intime.

Venter barnI går kunne Inga Marte Thorkildsen fortelle til Dagbladet at hun venter barn med sin mann og SV-rådgiver, Lars Kolltveit. Thorkildsen skal i desember føde på den jordmorstyrte ABC-klinikken ved Ullevål universitetssykehus. Den profilert SV-politikeren ønsker at alle gravide skal få samme mulighet til oppfølging og fødselhelp av jordmor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer