TILTALT: Sørensen erkjenner ikke noen form for skyld, og vil gi sin forklaring i retten onsdag. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
TILTALT: Sørensen erkjenner ikke noen form for skyld, og vil gi sin forklaring i retten onsdag. Foto: Anders Grønneberg / DagbladetVis mer

Ingeborg Sørensen anklages for å ha lurt Nav-ansatte til å utbetale penger

Tiltalt for trygdemisbruk.

(Dagbladet): Den tidligere skjønnhetsdronningen Ingeborg Sørensen (67) er tiltalt for grovt bedrageri og falsk forklaring, skriver God Kveld Norge.

Sørensen, som blant annet er kjent for andreplassen i Miss World i 1972, skal ha mottatt penger fra Nav som hun ikke har hatt krav på.

Tiltalt for trygdemisbruk Ifølge God Kveld Norge er det Nav Kontroll som har anmeldt Sørensen for trygdemisbruk.

Samlet skal det være snakk om rundt 160 000 kroner som ble utbetalt over to perioder i 2009 og 2010.

Påtalemyndigheten mener hun skal ha lurt Nav-ansatte til å utbetale 105 698 kroner i rehabiliteringspenger. I tillegg skal hun ha fått 53 946 kroner og 50 øre i arbeidsavklaringspenger.

67-åringen risikerer nå bot og opptil seks års fengsel.

Erkjenner ikke skyld Ingeborg Sørensen erkjenner imidlertid ikke noen form for skyld.

- Hun erkjenner ikke noen form for skyld overhodet, så vil hun gi sin forklaring i retten førstkommende onsdag, sier Sørensens advokat, Ola Lunde, til Dagbladet.

Han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere overfor Dagbladet.

Sørensen har jobbet som modell siden hun kapret andreplassen i Miss World i 1972. I mars i 1975 var hun «Playmate og the Month» i marsutgaven av Playboy.

Etter modellkarrieren har hun satset på hudpleie og lansert egne hudkremer, hun har også vært med i flere slankereklamer.