ENGLESUKSESS: Prinsesse Märtha Louise og samarbeidspartner Elisabeth Samnøys bok «Møt din skytsengel» har vært en salgssuksess, men det vises ikke på prinsessens inntekt for i fjor. Foto: Thomas Alf Larsen
ENGLESUKSESS: Prinsesse Märtha Louise og samarbeidspartner Elisabeth Samnøys bok «Møt din skytsengel» har vært en salgssuksess, men det vises ikke på prinsessens inntekt for i fjor. Foto: Thomas Alf LarsenVis mer

Ingen engleinntekt for Märtha

Formuen har minket over åtte millioner på to år.

||| (Dagbladet): Prinsesse Märtha Louise har hatt stor suksess med sin bok «Møt din skytsengel», som hun har skrevet sammen med samarbeidspartner Elisabeth Samnøy.

Boka har et opplag på 36 000 eksemplarer. I tillegg kommer 2000 lydbøker.

Likevel vises ikke salgssuksessen med engleboka på likningen til prinsessen. For inntektsåret 2009 står hun oppført med 0 i både inntekt og formue. Utliknet skatt er på 119 505.

8 millioner mindre Det er betraktelig lavere enn i 2007, som var et godt år for Märtha Louise inntektsmessig. Hun hadde da en inntekt på 3 127 000 kroner og hadde i overkant av 8,2 millioner kroner i formue.

I fjor hadde formuen krympet med seks millioner kroner, til 2 161 403. I år den altså helt borte.

INGEN INNTEKT:  Ari Behn ga ut romanen «Vivian Seving etc.» på slutten av året i fjor. For 2009 står han oppført uten inntekt eller formue. Foto: Lars Eivind Bones
INGEN INNTEKT: Ari Behn ga ut romanen «Vivian Seving etc.» på slutten av året i fjor. For 2009 står han oppført uten inntekt eller formue. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Helt uten inntjening har nok prinsessen likevel ikke vært. Basert på et opplag på 31 000 bøker, har Dagbladet tidligere regnet seg fram til at hun og Elisabeth Samnøy vil få utbetalt i overkant av to millioner kroner i royalty.

Regnestykket tok utgangspunkt i at begge hadde signert en såkalt normalkontrakt. Boka ble gitt ut like før jul i fjor.

Behn i null Også ektemannen, forfatter Ari Behn, hadde et inntektsfattig år, basert på likningstallene.

Han er også oppført med null i både inntekt og formue, og har en utliknet skatt på 40 401 kroner. Også i fjor var både inntekt og skatt null kroner for Behn.

Behn ga ut romanen «Vivian Seving etc.» i fjor. Det vakte oppsikt da flere mente enkelte av karakterene i romanen minnet påfallende på personer på Alexander Rybak, Petter Stordalen og Behns erkerival Carl Erik Grimstad.

PÅ GALLAMIDDAG: Prinsesse Astrid, fru Ferner på gallamiddag på slottet med kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit i forrige uke. 
Foto: Cornelius Poppe
PÅ GALLAMIDDAG: Prinsesse Astrid, fru Ferner på gallamiddag på slottet med kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit i forrige uke. Foto: Cornelius Poppe Vis mer

Verken Behn, prinsesse Märtha Louise eller prinsesse Astrid, Fru Ferner er å finne i skattelistene. Årsaken er at de har hemmelig adresse. Skatt Øst oppgir derfor likningstallene på forespørsel.