Prins Henrik:

«Ingen» forstår hvorfor Margrethe fortsatt står ved prins Henriks side. Her er historien bak den intense konflikten. - Det er dronningen han ikke vil ha

Slik kapret han dronningens hjerte - og havnet i unåde hos deler av det danske folk.

MISFORNØYD: Franskfødte prins Henrik av Danmark er misfornøyd med sin kone, nemlig dronningen. Manglende likestilling i forholdet gjør at prinsen nå ønsker å gå i mot tradisjonen om å gravlegges ved siden av hverandre. Foto/Video: NTB Scanpix, AP, ATP og Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Danskenes prins Henrik (83) har gjentatte ganger skapt oppstandelse og fått omfattende mediedekning på bakgrunn av øldrikking, sydenturer og kvinnediskriminerende utsagn - for å nevne noe.

På sine eldre dager er han kanskje mest kjent som det danske kongehusets «gamle grinebiter». Årsakene er flere, men prinsen har fått særlig mye tyn for å sjelden stå ved kona dronning Margrethes (77) side, både bokstavelig og billedlig.

Eksperter rister gjentatte ganger på hodet. Misnøyen blant det danske folk har også kommet tydelig fram. Selv familiemedlemmer har gitt uttrykk for frustrasjon og skuffelse - spesielt da det nylig ble kjent at prinsen nekter å gravlegges med sin kone når den tid kommer.

Flere stiller seg undrende til hvilket forhold prins Henrik og dronning Margrethe har, og hvorfor hun velger å stå fjellstøtt ved hans side, selv når det stormer som verst.

Kjent som kvinnebedårer

Under et middagsselskap, i det pulserende bylivet i London i 1965, hvor Margrethe tidligere studerte økonomi, skulle deres kjærlighetshistorie få sin begynnelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer