Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Birgit Skarstein:

«Ingen grenser»-Birgit har forlovet seg

- Jeg er veldig takknemlig for alle de fine menneskene jeg er så heldig å ha rundt meg i livet.

GIR SEG ALDRI:  Birgit ble  lam etter en  stupeulykke i  2008, men har  aldri latt seg  stoppe av et  liv i rullestol. Foto: NTB Scanpix
GIR SEG ALDRI: Birgit ble lam etter en stupeulykke i 2008, men har aldri latt seg stoppe av et liv i rullestol. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I den siste adventshelgen forlovet den funksjonshemmede toppidrettsutøveren Birgit Skarstein (27) seg med Martin Sletten (28). Det bekrefter Skarstein overfor Se og Hør.

- Det stemmer at vi er forlovet. Jeg er veldig takknemlig for alle de fine menneskene jeg er så heldig å ha rundt meg i livet, sier hun til Se og Hør.

Leide rom

Kronprinsesse Mette-Marit har på Instagram gratulert Skarstein, som hun har møtt en rekke ganger. Det var Mette-Marit som fikk 27-åringen med i «Global Shapers – the Oslo Hub», en gruppe unge mennesker som bidra til å forme verden for fremtiden.

Flokken #nofilter #norge #<3

A photo posted by Birgit Skarstein (@birgitskarstein) on

I januar i år leide Skarstein ut et rom i leiligheten – til Martin.

Fordi 27-åringen er mye på farten, ønsket hun at noen skulle bo i den. Gjennom felles venner fikk Sletten høre om muligheten for å bli leieboer. Han skulle flytte fra Trondheim til Oslo og trengte et krypinn.

Heier på

Etter det Se og Hør erfarer, utviklet de to et tett vennskap i løpet av få måneder.

Vennskapet gikk over i kjærlighet, og uken før jul valgte paret å forlove seg.

Da Skarstein deltok i Paralympics i Rio i Brasil i september, var Sletten med for å heie på kjæresten. 28-åringen, som jobber i rekrutterings- og bemanningsbyrået Jobzone, drev med fotball og ski i oppveksten, og liker fremdeles å holde seg i god form.

SATSER HARDT: Birgit Skarstein satser hardt som roer. Foto: NTB Scanpix
SATSER HARDT: Birgit Skarstein satser hardt som roer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lam etter ulykke

Sletten, som er funksjonsfrisk, er fra Biri i Oppland. Han har høyere utdannelse innen markedsføring, og beskrives som en kunnskapsrik mann.

Birgit sjarmerte hele Norge da hun deltok i Lars Monsen- serien «Ingen grenser» på NRK i 2011. Hun ble med i TV-serien tre år etter at livet hennes ble snudd på hodet som følge av en badeulykke på ferie io Malaysia.

Tufte heier

Selv om Skarstein ble lam, så hun aldri for seg et passivt liv. «Ingen grenser» ble inspirasjon til flere fysiske prestasjoner, blant annet innen roing.

- Jeg trener 30 timer i uka, har hun tidligere uttalt til Se og Hør.

En av hennes mange støttespillere er roer-kongen Olaf Tufte (40).

- Dette er moro. Jeg er glad på Birgits vegne. Nå håper jeg hun får ro i rumpa! sier den frittalende idrettsmannen.

MØTTE KRONPRINSEN: Birgit møtte kronprins Haakon under en mottakelse for de norske olympiske og paralympiske deltagerne i Rio de Janeiro i 2016. Foto: NTB Scanpix
MØTTE KRONPRINSEN: Birgit møtte kronprins Haakon under en mottakelse for de norske olympiske og paralympiske deltagerne i Rio de Janeiro i 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Politiker

Skarstein er ikke bare idrettskvinne. Hun er også fagkonsulent i Norges Idrettsforbund, i tillegg til at hun har et stort samfunnsengasjement.

Hun er blant annet medlem av den regjeringsoppnevnte Bioteknologinemnda, og bystyrerepresentant for Arbeiderpartiet i Oslo.

Men etter alt å dømme er kjærligheten det viktigste i livet til Skarstein akkurat nå.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling