Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Meghan Markles far:

«Ingen» har klart å spore opp Meghan Markles far etter forlovelsesnyheten - før nå

Thomas Markle tar bladet fra munnen om datterens forlovelse.

SKAL GIFTE SEG: Det har ikke stått stille rundt den amerikanske skuespilleren Meghan Markle, etter at forlovelsen med prins Harry ble offentliggjort i slutten av november. Foto: NTB Scanpix
SKAL GIFTE SEG: Det har ikke stått stille rundt den amerikanske skuespilleren Meghan Markle, etter at forlovelsen med prins Harry ble offentliggjort i slutten av november. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I slutten av november ble det kjent at den amerikanske skuespilleren Meghan Markle (36)og britiske prins Harry (33)er forlovet.

Siden paret først begynte å date for halvannet år siden, er det skrevet side opp og side ned om Markles framtidige rolle i det britiske kongehuset, men også om 36-åringens bakgrunn og familiehistorikk.

Kongehuseksperter har imidlertid klødd seg i hodet over én spesiell sak, nemlig at faren til den kommende bruden har vært tilsynelatende umulig å spore opp for et intervju eller en kommentar.

Foruten en hilsen publisert på Kensington Palace sin Twitter-konto 27. november, der Meghan Markles far og mor ønsket paret en «fremtid fylt av lykke og kjærlighet», har det vært helt stille.

- Fantastisk

For bare få dager siden klarte imidlertid den britiske tabloidavisa The Daily Mirror å lokalisere Thomas Markle (73) - som befinner seg i Rosarito Beach, Mexico.

Da tok 73-åringen endelig bladet fra munnen, og avslørte at han mer enn gjerne ønsker å delta i datterens bryllup, som finner sted våren 2018.

- Absolutt. Det hadde vært fantastisk, uttalte Thomas Markle til avisa.

Ettersom han ikke har kommentert forlovelsen ytterligere etter Twitter-kunngjøringen, har mange vært nysgjerrig på hvordan han egentlig stiller seg til datterens forhold med den britiske prinsen.

- Følge henne til alters

I uttalelsene til The Daily Mirror legger imidlertid ikke Thomas Markle skjul på at han er svært glad på deres vegne.

- Jeg er veldig fornøyd. Jeg er veldig glad, fortalte Markle og la til at det på nåværende tidspunkt var vanskelig å skulle gå i ytterligere detaljer.

- Jeg beklager så mye, men du vet at jeg ikke kan utdype dette.

Meghan Markles halvsøster Samatha har tidligere beskrevet deres felles far, Thomas, som en ordknapp mann. Årsaken til at han har holdt en lav profil, er etter alt å dømme et forsøk på å respektere Meghans ønske om å holde privatlivet utenfor offentligheten.

- Jeg er ganske sikker på at han ønsker å følge henne til alters. Han er en beskjeden mann, og snakker gjerne når han føler det er passende å gjøre det. Han ga meg tillatelse til å si hvor glad han er på deres vegne, fortalte Samantha i et intervju med US Magazine dagen etter at forlovelsen ble offentliggjort.

- SNAKKER SAMMEN OFTE: Selv om Thomas og Meghan Markle bor langt unna hverandre, skal de ha et nært forhold. Her er han avbildet med Meghan Markle som ungdom. Foto: NTB Scanpix
- SNAKKER SAMMEN OFTE: Selv om Thomas og Meghan Markle bor langt unna hverandre, skal de ha et nært forhold. Her er han avbildet med Meghan Markle som ungdom. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Nært forhold

Ifølge Business Insider flyttet Thomas Markle til den meksikanske delstaten Baja California i 2011, hvor han lever et relativt tilbaketrukket liv. Han og Markles mor, Doria Ragland, skilte seg da Meghan bare var seks år gammel.

- Meghan er en familiekjær ung dame, som er glad i sine foreldre. Til tross for at foreldrene gikk hver til sitt da hun var seks år gammel i 1988, har foreldrene beholdt vennskapet og alltid stilt opp for dattera, sier Se og Hørs kongehusekspert Anders Johan Stavseng til Dagbladet, og fortsetter:

- Mora har ofte tatt turen til Toronto, hvor Meghan har bodd de siste årene. Hun står dattera svært nær, og har også møtt prins Harry flere ganger.

Forholdet mellom far og datter skal altså være svært solid. Under farsdagen i fjor la sistnevnte ut et bilde av seg selv sammen med Thomas på Instagram, hvor hun beskrev ham i varme ordelag og takket for alt han har gjort for henne.

- Meghan og faren har et nært forhold, og de snakkes ofte sammen på telefon. Faren har holdt en svært lav profil, og bare kommet med noen ytterst få kommentarer til pressen. Meghan har nok bedt faren si minst mulig, noe han tydeligvis etterkommer, sier Stavseng.

- Faren var også den som introduserte Meghan for filmindustrien, etter at han tok henne med på settet hvor han jobbet som kameramann og lyssetter. Han gravde også dypt i lommene og betalte skolepenger på en privatskole for at Meghan skulle få en god utdannelse. Jeg tror Meghan er utrolig glad i faren, legger han til.

Han forteller at Thomas Markle etter all sannsynlighet også vil være til stede under den store bryllupsfeiringa.

- Faren kommer garantert til å følge datteren til alteret, slik tradisjonen er. Han har også bekreftet at han kommer til Windsor i mai - og at han gleder seg.

I slekt

Interessen for Meghan Markles bakgrunn har definitivt satt sitt preg på nyhetsbildet den siste tida.

Selv om hun og prins Harry har vokst opp flere tusen kilometer unna hverandre, har paret faktisk en fellesnevner på slektstrærne sine.

Fra 1480 til 1516 levde en mann som het Ralph Bowes. Denne mannen, som forsvant ut av verden for mer enn 15 generasjoner siden, er nemlig de begge i slekt med.

Mens prins Harry er i slekt med ham via sin far prins Charles og bestemor dronning Elizabeth, er det farssiden til Markle som er felleslinken her.

Slektsgranskere har også funnet ut at en av forfedrene til prins Harry, kong Henry den åttende, skal ha sørget for Lord Hussey, som var bak i Markles slekt, ble halshogget.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!