Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Silje Torp i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis»:

- Ingen som er med på dette går ut herfra uforandret

Silje Torp sikret seg en femteplass i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis».

SENDT HJEM: Silje Torp måtte i søndagens episode av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» takke for seg. Foto: Discovery
SENDT HJEM: Silje Torp måtte i søndagens episode av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» takke for seg. Foto: Discovery Vis mer

(Dagbladet): Seks deltakere skal til slutt bli én, men først må «Norges tøffeste kjendiser» sendes hjem - en etter en.

Etter en intens utslagskonkurranse mot artist Carina Dahl (32), var det skuespiller Silje Torp (43) som til slutt måtte takke for seg i søndagens episode. Hun valgte selv sin egen motstander i denne konkurransen.

Likevel var det ikke noe uoppgjort å skimte hos Torp. Tvert imot smilte hun fornøyd etter å ha tapt i smidighetskonkurransen på Meløya.

- Jeg er veldig glad for at Carina klarer det, og hun blir veldig glad når hun klarer ting. Jeg unner henne den plassen i semifinalen.

TRØSTENDE: Da exiten var et faktum, kom de resterende deltakerne bort til Torp for å ta farvel. Foto: Discovery
TRØSTENDE: Da exiten var et faktum, kom de resterende deltakerne bort til Torp for å ta farvel. Foto: Discovery Vis mer

Hinderløype

De to «71 grader nord»-deltakerne måtte følge et tau gjennom en hinderløype, og Dahl fikk raskt et forsprang over konkurrenten sin. Hun heiet imidlertid hele tida, og det var tydelig at hun ønsket at Silje skulle klare seg.

Det skulle likevel ikke gå veien for den 43 år gamle skuespilleren. Hun kan likevel se seg fornøyd med en femteplass i den populære realityserien på TVNorge.

- Jeg ble nummer fem. Det skal jeg jaggu ta med meg, jeg som ikke er noe særlig friskusjente i utgangspunktet, sier hun i programmet etter å ha blitt slått ut.

FORSPRANG: Carina Dahl fikk fort forspranget over Torp, og det ble raskt tydelig at artisten trolig kom til å stikke av med seieren. Foto: Discovery
FORSPRANG: Carina Dahl fikk fort forspranget over Torp, og det ble raskt tydelig at artisten trolig kom til å stikke av med seieren. Foto: Discovery Vis mer

Hun, i likhet med mange av de andre deltakerne som er blitt slått ut, sitter igjen med minner for livet nå i etterkant. Hun husker spesielt godt da deltakerne klatret opp Reka i Vesterålen, noe hun i episoden trekker fram som et høydepunkt.

Gjennom sesongen har Silje fått god kontakt med flere av deltakerne. Hun sa selv at det var vanskelig å forlate dem.

- Jeg tror ingen som er med på dette går ut herfra uberørt og uforandret. Det gjør noe med deg, og du får med deg så storslagne opplevelser og blir så knytta til folk du ikke kjente i utgangspunktet - på så kort tid, sier hun og fortsetter:

FORNØYD MED INNSATSEN: Silje Torp måtte kanskje forlate eventyret og racet mot Nordkapp, men dro hjem med gode minner og nye bekjentskap i bagasjen. Foto: Discovery
FORNØYD MED INNSATSEN: Silje Torp måtte kanskje forlate eventyret og racet mot Nordkapp, men dro hjem med gode minner og nye bekjentskap i bagasjen. Foto: Discovery Vis mer

- Det er jo litt rart. Vi har jo egentlig ikke kjent hverandre så lenge, men jeg har blitt utrolig glad i dem.

Dagbladet har vært i kontakt med Silje Torp, som ikke har hatt anledning til å kommentere saken.

Hard konkurranse

Dette blir niende sesong av kjendisutgaven til det kjente programmet. Silje Torp ble den sjette deltakeren til å bli sendt hjem.

Forrige uke var det Plumbo-vokalist Lars Erik Blokkhus som måtte hjem, etter å ha blitt slått ut av nettopp Torp.

GRUPPEKLEM: Det ble et sårt farvel med sesongens sjette utsendte deltaker. Foto: Discovery
GRUPPEKLEM: Det ble et sårt farvel med sesongens sjette utsendte deltaker. Foto: Discovery Vis mer

Uka før det trakk Karoline Dyhre Breivang seg på grunn av smerter. Jan Thomas og John Arne Riise har også trukket seg fra årets sesong. Radioprofil Abiel Tesfai var den første deltakeren til å ryke i år.

Framover nå er det Carina Dahl, Håvard Tvedten, Nadya Khamitskaya og Marthe Kristoffersen som kjemper om å vinne kampen.

Mange sesonger

Kjendisutgaven av programmet gikk for første gang på lufta i 2010, da fotballspiller Harald Martin Brattbakk gikk av med seieren. I samme sesong var også Cato Zahl Pedersen og Tommy Steine med.

Året etter vant Pål Anders Ullevålseter sesongen, mens barne-tv-helt Asgeir Borgemoen havnet på en andreplass. I samme sesong var Vendela Kirsebom og Lene Alexandra med.

Da det i 2012 var duket for nok en sesong, kunne Didrik Solli-Tangen kalle seg vinner, tett etterfulgt av trompetist Ole Edvard Antonsen og komiker Gustav Nilsen.

Året etter vant fotballspiller Christer Basma, mens Johan Remen Evensen og Iver Horrem havnet på andre- og tredjeplass, respektivt.

I 2014 kunne Olaf Tufte kalle seg seiersherre, og året etter stakk Bjørn Einar Romøren av med den gjeve seieren. Anders Jacobsen vant i 2016.

Da programmet gikk over skjermen i forrige sesong, var det Ole Martin Årst som stakk av med seieren. Han vant foran kickbokser Thea Næss, som havnet på en god andreplass.

Blant de andre som deltok var Aleksander Hetland, Adam Schjølberg, Henrik Thodesen, Svein Østvik, Sandra Lyng, Grace Bullen, Samantha Skogrand og Alexandra Joner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media