Ingen ville kjøpe Diana-kjole

Den midnattsblå kjolen prinsesse Diana brukte under John Travolta-dansen i 1985 lokket ingen under auksjonen til å åpne lommebøkene.

IKONISK: Bildene av John Travolta og prinsesse Diana av Wales har gått verden over, men ingen var villige til å punge ut for kjolen. Foto: NTB Scanpix
IKONISK: Bildene av John Travolta og prinsesse Diana av Wales har gått verden over, men ingen var villige til å punge ut for kjolen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Under en gallamiddag i Det hvite hus i 1985 dukket prinsessen av Wales opp i en lang kreasjon signert Victor Edelstein, som siden har fått navnet «Travolta-kjolen».

Gallakjolen er døpt etter den avdøde prinsessas dansepartner den kvelden, nemlig «Grease»-stjerna John Travolta (65).

Mandag var den ikoniske kjolen på auksjon i London, og prisen var på forhånd estimert til 250 000-300 000 pund, noe som tilsvarer mellom 3 og 3,6 millioner norske kroner.

Arrangert av Reagan

Ingen lot seg imidlertid friste av tilbudet. To andre Diana-kjoler fikk på en annen side nye eiere, til en prislapp på henholdsvis 340 000 og 580 000 norske kroner.

Skuespiller John Travolta uttalte seg nylig om kvelden hvor han fikk føre Diana rundt på dansegulvet.

Det hele var nemlig en overraskelse arrangert av daværende førstedame Nancy Reagan.

- Jeg visste ikke før jeg kom dit at det var meningen at jeg skulle danse med henne. Prinsesse Diana holdt det skjult fram til hun møtte meg. Hun visste ikke at Nancy Reagan ikke hadde fortalt meg at det var planen - at jeg var «drømmeprinsen» for kvelden, sier han til Yahoo Entertainment.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer