Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Ingrid Bjørnov har fått kreft

- Nå er det spredning og jeg må̊ gjennom en hestekur.

KREFT: Musiker Ingrid Bjørnov delte på Facebook at hun har fått kreft. Bildet ble tatt i forbindelse med forestillingen «Steinway to Heaven» Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
KREFT: Musiker Ingrid Bjørnov delte på Facebook at hun har fått kreft. Bildet ble tatt i forbindelse med forestillingen «Steinway to Heaven» Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Artist og musiker Ingrid Bjørnov (54) har fått kreft. Det deler hun selv på sin egen Facebook-side, der hun skriver at hun nå må avlyse flere forestillinger som følge av sykdomsbildet.

Hun fikk diagnosen en uke før premieren på sitt nye show i fjor. Ifølge en pressemelding ble dette tatt hånd om av leger, og i høst skal det ha virket som om alt gikk bra.

«Så kom kreften. Den beit meg i leggen i fjor sommer, jeg ble operert i en fei og kjørte hyperaktiv sykmelding gjennom høsten», skriver artisten.

En rekke avlysninger

Det var for to dager siden at Bjørnov fikk vite at kreften hadde kommet tilbake, og har derfor sett seg nødt til å avlyse siste del av «Steinway to Heaven»-turneen sin, som hun det siste halvåret har reist rundt med. Hun spilte sist onsdag kveld, for ansatte ved universitetet i Oslo.

«Nå er det spredning og jeg må gjennom en hestekur som ikke lar seg forene med reising og pianospill», skriver hun.

Forestillingen fikk terningkast fem i Dagbladet. Hun skriver at hun har håpet i behold.

«Legger meg i de beste hender, håper å komme grusomt tilbake», skriver artisten.

I pressemeldingen beklager artisten og managementet overfor fansen, men forteller at tida framover vil bli brukt på Bjørnovs helse.

«Vi beklager den oppståtte situasjonen, men Ingrid vil nå bruke tiden på å bli frisk, slik at hun kan komme tilbake på scenen igjen, om ikke lenge».

Bjørnov har en lang karriere bak seg, og ble først kjent gjennom popduoen Dollie de Luxe, sammen med Benedicte Adrian - som i høst var aktuell i «Stjernekamp».

Seinest i høst avlyste 54-åringen en rekke konserter som følge av sykdom. «Dette er en melding om sykmelding. Jeg krangler med høyre bein og må dessverre kaste inn håndkleet denne uka. Forestillingene i Horten, Larvik, Nøtterøy og Bø må derfor utsettes», skrev hun på Instagram.

«Steinway to Heaven» er artistens femte soloforestilling, ifølge hennes egne nettsider. Hun har i tillegg medvirket til utallige radio, tv og sceneproduksjoner i sin lange karriere.

Det har så langt ikke lykkes Dagbladet å få kontakt med Ingrid Bjørnov. Lisbeth Wiberg Olsen i Backstage Management ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

- Som en søster

Overfor Dagbladet forteller Adrian at hun synes det var en tung nyhet å motta.

- Ingrid er som en søster for meg, så nå er jeg selvfølgelig bekymret. Dette er selvfølgelig ikke gode nyheter, men det ser ut som om hun er i de beste hender, heldigvis, forteller hun og legger til at venninnen og kollegaen er sterk.

Hun tror Bjørnov vil finne hjelp i styrken, og legger til at hun beundrer 54-åringen.

STOR SUKSESS: Ingrid Bjørnov og Benedicte Adrian, her fotografert i 1999, gjorde det stort med Dollie de Luxe. Foto: NTB scanpix
STOR SUKSESS: Ingrid Bjørnov og Benedicte Adrian, her fotografert i 1999, gjorde det stort med Dollie de Luxe. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Hun har en fandenivoldsk humor, og satser alt på å komme sterkt tilbake. Hun er en skikkelig fighter. Ingrid elsker jobben sin, og henter styrke gjennom å jobbe. Hun sto på scenen for bare to dager siden, og har spilt gjennom hele prosessen, forteller Adrian.

Bjørnov hadde gått på scenen, selv med stokk, mener den andre halvdelen av Dollie de Luxe.

- Nå er hun nødt til å «gi seg selv lov» til å være syk. Jeg er glad for at Terje (ektemannen, jour anm) er ved hennes side. Han bærer henne på gullstol. Dette skal gå bra, tross at det sikkert blir noen tøffe tak.

Fikk ærespris

Etter over 30 år i bransjen har Bjørnov underholdt mang en nordmann med sine musikalske forestillinger, og hun ble først kjent på 80-tallet da hun sammen med Adrian.

De to artistene opptrådte blant annet i Melodi Grand Prix og vant i Spellemannsprisen i kategorien «Åpen klasse». Siden den gang har Bjørnov blant mye annet hatt enorm suksess med sine egne soloshow.

Da Se og Hør feiret sitt 35-årsjubileum i 2013, med et stort show på Christiania Teater og etterfest på Theatercaféen i Oslo, ble Bjørnov tildelt en av de gjeveste prisene, nemlig «Wenche Foss’ Ærespris».

- Jeg er veldig stolt, det er en stor ære. Det er noe med hva slags menneske Wenche Foss var, ikke bare som kunstner, men hennes samfunnsengasjement, og kanskje spesielt opp mot mennesker med Downs syndrom, sa hun til Se og Hør den gang.

Dagbladet kommer med mer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!