Ingrid Bjørnov:

Ingrid Bjørnov om sykdommen: - Ikke tid til å være mørkredd lenger

Den folkekjære artisten snakker ut om diagnosen.

ÅPNER SEG: Ingrid Bjørnov fikk kreft i 2017, og har vært inn og ut av behandling siden da. På «Lindmo» forteller hun åpent om hvorfor hun ikke går rundt og er redd for sykdommen. Video: NRK Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I januar fortalte den folkekjære artisten Ingrid Bjørnov (54) at hun hadde fått kreft med spredning. Den ærlige kunngjøringen til fans og publikum kom et halvt år etter at artisten først fikk diagnosen påvist av legene.

Bjørnov forklarte selv at hun ble operert i fjor sommer. Så kom meldingen om spredning, noe som ikke lot seg forene med reising og pianospill. Dermed ble «Steinway to Heaven»-turneen avlyst.

Siden januar har Bjørnov fått immunterapi, en ny behandlingsform som går ut på å styrke immunforsvaret slik at det selv angriper kreftcellene. Sykehusbesøket er en fast påminnelse i kalenderen hver 14. dag. På besøk hos Anne Lindmo fredag kveld kan artisten fortelle at det hele har gitt henne et ganske så nytt syn på livet.

- Ikke blind

Artisten, kjent for sine musikaler og duoen Dollie de Luxe, sier at hun i starten ikke tenkte mye på hvordan livet skulle utspille seg. Hun var mer opptatt av når neste pille skulle komme, eller når hun skulle få den neste dosen med smertestillende.

Dette var i perioden hvor sykdommen viste seg fra sin verste side. Det begynte heldigvis å gå bedre med tida. Og da det mest intense ga seg, begynte hun å få et større perspektiv på ting.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer