Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«På tur med Dag Otto»:

Ingrid Gjessing Linhave måtte «skrelle» testikler: - Jeg svetter på hele kroppen

Satte fint lite pris på maten Dag Otto Lauritzen ville at gjengen skulle servere.

MERKELIG MÅLTID: Dag Otto Lauritzen, Kristian Ødegård, Ingrid Gjessing Linhave og Odd Magnus Bergh spiser testikler i den nyeste episoden av På tur med Dag Otto. Video: TV2 Vis mer

(Dagbladet): Denne sesongen har tidligere proffsyklist Dag Otto Lauritzen (60) allerede funnet på mye sprell i «På tur med Dag Otto». Han og Kristian Ødegård (42) reiser verden rundt, og inviterer hver uke gjester til sprø prøvelser og aktiviteter.

Seerne har blant annet fått se drikking av urin, sexavsløringer og en lite gjennomtenkt kokkeløgn i TV 2-programmet.

Denne ukas gjester er Ingrid Gjessing Linhave (39) og Kåre Magnus Bergh (37). Turen har nå gått til USA, mer spesifikt Wyoming. I en delstat der cowboy-kulturen fortsatt ruler, skal Lauritzen få leve ut en av sine store barndomsdrømmer.

Å leve som cowboy er imidlertid ikke så enkelt for alle deltakerne. Da Lauritzen bestemmer seg for å servere testikler til middag, møter han protester.

Fikk middagstips

Cowboy er det amerikanske begrepet for en som eier og gjeter kveg. Yrket er gjort kjent for verden gjennom en rekke populære western-filmer, men det finnes fortsatt amerikanere som bærer yrkestittelen med stolthet.

Lauritzen har hatt drømmen siden han var liten. Til Dagbladet forteller han at han og kompisene ofte lekte «cowboy og indianer» i skogen, med blant annet pil og bue.

Spising av oksetestikler var nok imidlertid ikke innbakt i drømmen. På gården i Wyoming der de bodde under innspillinga, ble de fortalt at testiklene var en delikatesse. Det måtte de teste ut selv.

  • Se klipp av hendelsen øverst i artikkelen!

På kjøkkenet blir Lauritzen møtt med skepsis fra de andre når han kommer bærende inn med kveldens middag.

- Dere skal kutte det opp, gjøre det ferdig, også skal vi fritere det...

- Men hva er det greiene er? Er det baller?! Fytti grisen, lyder det fra Bergh, som holder posene med testiklene gruppa skal spise til middag.

- Gi deg!

For å tilberede testiklene, som kom fra kalv og okser, måtte hinnen utenpå fjernes. Gjessing Linhave fikk oppgaven, og brakk seg flere ganger mens hun tilberedte testiklene.

- Vreng den av, lyder det fra Lauritzen.

KOKER: Dag Otto Lauritzen stiller et svært intimt spørsmål. Kristian Ødegårds svar får det til å koke. Video: TV 2 Vis mer

- Nå må du gi deg! Nå må du ikke være så masete. Jeg føler jeg er midt i en fødsel liksom. Du må roe deg ned. Du er veldig masete. Jeg svetter på hele kroppen, sier hun oppgitt i klippet.

Lauritzen forteller til Dagbladet i etterkant at alt arbeidet ikke var verdt det.

- Vi måtte jo prøve det ut, og det var ikke helt pyton. Men det er klart, vi var jo veldig bevisste på hva vi spiste. Studerte man testiklene var det jo ikke akkurat veldig delikat, sier han og fortsetter:

- Vi fikk det nå ned, men det blir nok ikke servert hos meg igjen, forteller han og ler.

«På tur med Dag Otto» går på TV 2 klokka 20:00 i kveld.

Det har ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med Ingrid Gjessing Linhave.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling