Kong Harald:

Innlagt på Rikshospitalet

Tilstanden til kongen er stabil.

INNLAGT: Kongen er innlagt på sykehus. Her avbildet under VM i seiling som han nylig deltok i. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
INNLAGT: Kongen er innlagt på sykehus. Her avbildet under VM i seiling som han nylig deltok i. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kong Harald (85) er innlagt på Rikshospitalet. Det melder Kongehuset i en pressemelding.

«Hans Majestet Kongen ble i dag innlagt på Rikshospitalet for utredning av feber. Tilstanden er stabil», heter det i pressemeldingen.

Slottet har ingen ytterligere kommentarer til saken.

- Nei, det vi har å kommentere står i pressemeldingen, sier Guri Varpe, kommunikasjonssjef ved Slottet, når Dagbladet tar kontakt.

FEBER: Kong Harald ble innlagt på Rikshospitalet for feber 4. august. Reporter: Caroline Vagle. Vis mer

I kongehusets program står det at kongen skal holde statsråd neste fredag. Slottet kan for øyeblikket ikke gi en kommentar om kong Harald fortsatt vil stille.

Deltok i VM

I forrige uke deltok kong Harald i VM i seiling for 8-metere. Konkurransen fant sted i Genève.

Kongen og hans mannskap på båten «Sira» endte på en 10. plass.

- Han gir virkelig de yngre seilerne tøff konkurranse. Det er morsomt å se, sa Jean Olivier Kerr, leder for arrangementskomiteen i VM for 8-metere i Genève, til NRK om kongens deltakelse.

Vært innlagt tidligere

Kongen har vært innlagt på sykehuset flere ganger tidligere. Sist var i starten av 2021, da han ble operert for en skadet sene over høyre kne.

HOLD UT: Kong Harald var i kjent stil spøkefull da han talte i barnebarnets 18-årsdag. Video: NRK. Vis mer

Høsten 2020 ble kong Harald innlagt på Rikshospitalet grunnet tung pust. Kort tid etter gikk han gjennom en hjerteklaffoperasjon, for å bytte ut den kunstige hjerteklaffen han fikk operert inn i 2005. Operasjonen var vellykket og kongen var sykemeldt en måneds tid.

Kronprins Haakon (49) fungerer som regent når kongen er for syk for sine konstitusjonelle oppgaver.

Ønsker god bedring

Statsminister Jonas Gahr Støre (61) tok til Twitter for å ønske kongen god bedring.

«De beste ønsker til Hans Majestet Kong Harald om god bedring, og at han er raskt tilbake i normalt gjenge», skriver Støre.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer