Christine Koht:

Innlagt på sykehus med et virus

Kreftsyke Christine Koht ble innlagt på sykehus igjen denne uka, og er tilbake i isolasjon, avsløres det i podkasten «Koht vil leve».

Innlagt igjen: Den kreftsyke komikeren Christine Koht (52) har igjen blitt innlagt på Radiumshospitalet. Denne gang med et virus, avslører podkastpartner Joachim Førsund. Foto: NTB Scanpix
Innlagt igjen: Den kreftsyke komikeren Christine Koht (52) har igjen blitt innlagt på Radiumshospitalet. Denne gang med et virus, avslører podkastpartner Joachim Førsund. Foto: NTB ScanpixVis mer

Kreftsyke Christine Koht (52) ble innlagt på Radiumhospitalet med et virus denne uka, avslører journalist Joachim Førsund i A-magasinets podkast «Koht vil leve» denne uka.

- Jeg skulle gjort opptak denne uka, nok til å ferdigstille en episode. Men så fikk Christine et tilbakefall. Denne gang i form av et virus, og nå er hun tilbake i isolasjon igjen, sier Førsund i podkasten ifølge Aftenposten.

Koht fikk vite at hun har alvorlig kreft før jul, og det ble kjent for offentligheten i januar.

- Komplikasjoner

Koht ble i mars påvist leverbetennelse, som kom som en alvorlig bivirkning av immunterapien hun gjennomgår.

Derfor har hun ikke kunnet delta i podkasten på flere uker.

- Selv om det er tegn på at immunterapien har tatt det meste av kreften, oppstår det hele tiden komplikasjoner, sier Førsund i en kort oppdatering i podkasten ifølge Aftenposten.

- Vil fortsette

Fra mars og til midten av april kunne man følge komikerens kamp mot kreften i den ukentlige podkasten. I slutten av mars ble Koht imidlertid akuttinnlagt på Radiumhospitalet på grunn av en potensielt dødelig leverbetennelse.

- Christine vil gjerne fortette å lage denne podkasten, og det vil jeg også, men akkurat nå, er hun for syk - rett og slett, sa Førsund i en kort oppdatering på podkasten i begynnelsen av april.

I midten av mai avslørte Førsund overfor Dagbladet at Kohts helsetilstand var noe uavklart.

- Hun ligger fremdeles på Radiumhospitalet, hvor hun behandles for leverbetennelsen som kreftbehandlingen forårsaket. Situasjonen er akkurat nå uavklart, men ikke umiddelbart livstruende, sa han.

Vil ikke dø

I januar ble det kjent at Christine Koht hadde fått kreft av typen Slimhinne melanom. Dette er en sjelden føflekkreft som ikke sitter på føflekkene utenpå kroppen, men på slimhinnene inne i kroppen.

I podkastens tidligere episoder har lytterne så langt fått høre åpenhjertige samtaler med Kohts nærmeste, og har fått et innblikk i hvordan hverdagen hjemme i Tønsberg går for seg mens hun kjemper sitt livs kamp.

- Jeg har ikke lyst til å dø. Jeg kan ikke tro at jeg skal dø, fortalte hun åpenhjertig i podkasten og tilføyet:

- Men det som er så rart, er at det jeg nå er reddest for, er at Pernille skal være igjen alene. For det er liksom det verste.