Sarah Hyland:

Innlagt på sykehus med «uforklarlig» sykdom

- Jeg følte at jeg ble kvalt.

SYK: Skuespiller Sarah Hyland har slitt med sykdom hele sitt liv. Nå har hun igjen vært innlagt på sykehus med uforklarlige pusteproblemer. Foto: NTB Scanpix
SYK: Skuespiller Sarah Hyland har slitt med sykdom hele sitt liv. Nå har hun igjen vært innlagt på sykehus med uforklarlige pusteproblemer. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skuespiller Sarah Hyland har hatt en stor karriere i løpet av sitt 28 år lange liv, hvor hun i hele ti år har hatt rollen som Dunphy-familiens eldste datter Hayley i komiserien «Modern Family». I tillegg har hun også vært å se i andre tv-serier og filmer, som nyinnspillingen av klassikeren «Dirty Dancing».

Privat har derimot Hyland hatt sitt å stri med.

Skuespilleren har i flere år slitt med helseproblemer og gjennomgikk blant annet en nyretransplantasjon i 2012 og 2017. Nå har Hyland igjen vært innlagt på sykehus.

Ifølge People kom kunngjøringa på Instagrams historiefunksjon, der skuespilleren forklarer at også legene sliter med å finne ut av årsaken til helseproblemene.

Brystsmerter

I innlegget på Instagram forklarer hun at det var pusteproblemer som gjorde at hun ble innlagt på sykehus.

- For å gjøre en lang historie kort, så oppsøkte jeg sykehuset fordi jeg følte at jeg ble kvalt av noe i huset, uttalte hun og la til at hun slet med å puste og hadde brystsmerter.

28-åringen fortalte også at hun hadde vært innlagt på sykehus i fire dager, men at hun nå er sendt hjem, etter at legene ikke klarte å finne noen medisinsk årsak til pusteproblemene.

- De gjennomførte flere tester, flere ganger, og det er ingenting galt med meg, skriver hun og legger oppgitt til at hun lurer på hva hun da gjorde på sykehuset i det hele tatt.

TRAILER: Den åttende sesongen av komiserien «Modern Family». Video: ABC Vis mer

Psykiske problemer

Hyland har, som nevnt, vært mye inn og ut av sykehus gjennom livet.

Ifølge People er 28-åringen diagnostisert med nyredysplasi, noe som ifølge Store Medinske leksikon betyr at en unormal utvikling av organet, eller celleforandringer.

SUKSESS: Syrah Hyland har spilt rollen som Hayley i komiserien «Modern Family» i hele ti år. I løpet av denne perioden har hun også slitt med sykdom. Foto: NTB Scanpix
SUKSESS: Syrah Hyland har spilt rollen som Hayley i komiserien «Modern Family» i hele ti år. I løpet av denne perioden har hun også slitt med sykdom. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I Hylands tilfelle har det blant annet ført til jevnlige smertefulle cyster, og 28-åringen har gjennomført to nyretransplantasjoner med påfølgende dialysebehandling. Mens det var faren som donerte bort en av sine nyrer i 2012, var det lillebroren som var stjernas donor i 2017.

Stjernen lider i tillegg av den gynekologiske sykdommen endometriose. På grunn av de to sykdommene har hun til sammen gjennomgått hele 16 operasjoner i løpet av livet.

SYKDOM: Sarah Hyland sliter med flere sykdommer og har gjennomgått hele 16 operasjoner i løpet av sitt liv. Foto: Shutterstock/ NTB Scanpix
SYKDOM: Sarah Hyland sliter med flere sykdommer og har gjennomgått hele 16 operasjoner i løpet av sitt liv. Foto: Shutterstock/ NTB Scanpix Vis mer

Som følge av at den første nyretransplantasjonen mislyktes, hvor altså hennes egen far var donor, har hun tidligere avslørt at hun i en periode har slitt med psykiske problemer og selvmordstanker.

- Når et familiemedlem gir deg en ny sjanse i livet, og det feiler, så føles det nesten som om det er din egen feil. Det er det ikke, men det føles sånn, har hun tidligere uttalt til magasinet SELF.

- Jeg vurderte selvmord fordi jeg ikke ønsket å feile med min bror sånn jeg hadde gjort med pappa, uttalte hun åpenhjertig.

Raste mot operasjonsryktene

Hylands helseutfordringer har ført til at hun tidvis har gjennomgått forandringer i utseendet. I 2017 måtte hun slå tilbake mot anklager om at hun er blitt for tynn.

Den gang forklarte «Modern Family»-skuespilleren at utseendet hennes hadde endret seg på grunn av helsemessige problemer, og hun tok kraftig til motmæle i flere innlegg på Twitter.

Seinere samme år raste hun mot rykter om at hun hadde gjennomgått plastisk kirurgi i bladet Life & Style Magazine.

«DETTE GJØR MEG SÅ RASENDE. Å få leger til å gi sin mening om FJESET MITT er fullstendig latterlig og nedverdigende. Pell dere vekk», skrev hun i et innlegg på Twitter.

I ettertid gjorde magasinet flere endringer i saken, uten at Hyland ble fornøyd. Blant annet underholdt hun fansen med flere bilder og videosnutter på Twitter, der hun gjorde narr av artikkelen - som seinere er blitt fjernet fra magasinets nettsider.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer