Sarah Hyland:

Innlagt på sykehus med «uforklarlig» sykdom

- Jeg følte at jeg ble kvalt.

SYK: Skuespiller Sarah Hyland har slitt med sykdom hele sitt liv. Nå har hun igjen vært innlagt på sykehus med uforklarlige pusteproblemer. Foto: NTB Scanpix
SYK: Skuespiller Sarah Hyland har slitt med sykdom hele sitt liv. Nå har hun igjen vært innlagt på sykehus med uforklarlige pusteproblemer. Foto: NTB ScanpixVis mer

Skuespiller Sarah Hyland har hatt en stor karriere i løpet av sitt 28 år lange liv, hvor hun i hele ti år har hatt rollen som Dunphy-familiens eldste datter Hayley i komiserien «Modern Family». I tillegg har hun også vært å se i andre tv-serier og filmer, som nyinnspillingen av klassikeren «Dirty Dancing».

Privat har derimot Hyland hatt sitt å stri med.

Skuespilleren har i flere år slitt med helseproblemer og gjennomgikk blant annet en nyretransplantasjon i 2012 og 2017. Nå har Hyland igjen vært innlagt på sykehus.

Ifølge People kom kunngjøringa på Instagrams historiefunksjon, der skuespilleren forklarer at også legene sliter med å finne ut av årsaken til helseproblemene.

Brystsmerter

I innlegget på Instagram forklarer hun at det var pusteproblemer som gjorde at hun ble innlagt på sykehus.

- For å gjøre en lang historie kort, så oppsøkte jeg sykehuset fordi jeg følte at jeg ble kvalt av noe i huset, uttalte hun og la til at hun slet med å puste og hadde brystsmerter.

28-åringen fortalte også at hun hadde vært innlagt på sykehus i fire dager, men at hun nå er sendt hjem, etter at legene ikke klarte å finne noen medisinsk årsak til pusteproblemene.

- De gjennomførte flere tester, flere ganger, og det er ingenting galt med meg, skriver hun og legger oppgitt til at hun lurer på hva hun da gjorde på sykehuset i det hele tatt.

TRAILER: Den åttende sesongen av komiserien «Modern Family». Video: ABC Vis mer

Psykiske problemer

Hyland har, som nevnt, vært mye inn og ut av sykehus gjennom livet.

Ifølge People er 28-åringen diagnostisert med nyredysplasi, noe som ifølge Store Medinske leksikon betyr at en unormal utvikling av organet, eller celleforandringer.

SUKSESS: Syrah Hyland har spilt rollen som Hayley i komiserien «Modern Family» i hele ti år. I løpet av denne perioden har hun også slitt med sykdom. Foto: NTB Scanpix
SUKSESS: Syrah Hyland har spilt rollen som Hayley i komiserien «Modern Family» i hele ti år. I løpet av denne perioden har hun også slitt med sykdom. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I Hylands tilfelle har det blant annet ført til jevnlige smertefulle cyster, og 28-åringen har gjennomført to nyretransplantasjoner med påfølgende dialysebehandling. Mens det var faren som donerte bort en av sine nyrer i 2012, var det lillebroren som var stjernas donor i 2017.

Stjernen lider i tillegg av den gynekologiske sykdommen endometriose. På grunn av de to sykdommene har hun til sammen gjennomgått hele 16 operasjoner i løpet av livet.

SYKDOM: Sarah Hyland sliter med flere sykdommer og har gjennomgått hele 16 operasjoner i løpet av sitt liv. Foto: Shutterstock/ NTB Scanpix
SYKDOM: Sarah Hyland sliter med flere sykdommer og har gjennomgått hele 16 operasjoner i løpet av sitt liv. Foto: Shutterstock/ NTB Scanpix Vis mer

Som følge av at den første nyretransplantasjonen mislyktes, hvor altså hennes egen far var donor, har hun tidligere avslørt at hun i en periode har slitt med psykiske problemer og selvmordstanker.

- Når et familiemedlem gir deg en ny sjanse i livet, og det feiler, så føles det nesten som om det er din egen feil. Det er det ikke, men det føles sånn, har hun tidligere uttalt til magasinet SELF.

- Jeg vurderte selvmord fordi jeg ikke ønsket å feile med min bror sånn jeg hadde gjort med pappa, uttalte hun åpenhjertig.

Raste mot operasjonsryktene

Hylands helseutfordringer har ført til at hun tidvis har gjennomgått forandringer i utseendet. I 2017 måtte hun slå tilbake mot anklager om at hun er blitt for tynn.

Den gang forklarte «Modern Family»-skuespilleren at utseendet hennes hadde endret seg på grunn av helsemessige problemer, og hun tok kraftig til motmæle i flere innlegg på Twitter.

Seinere samme år raste hun mot rykter om at hun hadde gjennomgått plastisk kirurgi i bladet Life & Style Magazine.

«DETTE GJØR MEG SÅ RASENDE. Å få leger til å gi sin mening om FJESET MITT er fullstendig latterlig og nedverdigende. Pell dere vekk», skrev hun i et innlegg på Twitter.

I ettertid gjorde magasinet flere endringer i saken, uten at Hyland ble fornøyd. Blant annet underholdt hun fansen med flere bilder og videosnutter på Twitter, der hun gjorde narr av artikkelen - som seinere er blitt fjernet fra magasinets nettsider.