Kong Harald:

Innlagt på sykehus

Kongen er sykmeldt.

SYK: Kong Harald (85) er sykmeldt, melder kongehuset. Han er innlagt på Rikshospitalet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kong Harald (85) er sykmeldt, melder kongehuset. Han er innlagt på Rikshospitalet.

- Kongen har fått påvist infeksjon som må behandles med intravenøs antibiotika og vil derfor bli værende på Rikshospitalet i noen dager. Tilstanden er stabil, skriver kongehuset i en pressemelding.

Kongehusets pressesjef har ingen kommentar utover det som står i pressemeldingen.

Stiller ikke til statsråd

Kong Harald skulle etter planen holde statsråd tirsdag. Kronprins Haakon (49) fungerer som regent når kongen er for syk for sine konstitusjonelle oppgaver.

Kongen var sist å se på jobb under den offisielle åpningen av Follobanen forrige uke. Sammen med kronprinsen kjørte han tog til Ski stasjon.

Kong Harald var seinest sykmeldt 25. november. Det var grunnet en forkjølelse. I august var han innlagt på Rikshospitalet, den gang for utredning av feber.

Vært innlagt tidligere

Kongen har vært innlagt på sykehuset flere ganger tidligere. I starten av 2021 ble han operert for en skadet sene over høyre kne.

Høsten 2020 ble kong Harald innlagt på Rikshospitalet grunnet tung pust. Kort tid etter gikk han gjennom en hjerteklaffoperasjon, for å bytte ut den kunstige hjerteklaffen han fikk operert inn i 2005. Operasjonen var vellykket og kongen var sykmeldt en måneds tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.