Kong Harald:

Innlagt på sykehus

Kongen er sykmeldt.

SYK: Kong Harald (85) er sykmeldt, melder kongehuset. Han er innlagt på Rikshospitalet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kong Harald (85) er sykmeldt, melder kongehuset. Han er innlagt på Rikshospitalet.

- Kongen har fått påvist infeksjon som må behandles med intravenøs antibiotika og vil derfor bli værende på Rikshospitalet i noen dager. Tilstanden er stabil, skriver kongehuset i en pressemelding.

Kongehusets pressesjef har ingen kommentar utover det som står i pressemeldingen.

Stiller ikke til statsråd

Kong Harald skulle etter planen holde statsråd tirsdag. Kronprins Haakon (49) fungerer som regent når kongen er for syk for sine konstitusjonelle oppgaver.

Kongen var sist å se på jobb under den offisielle åpningen av Follobanen forrige uke. Sammen med kronprinsen kjørte han tog til Ski stasjon.

PÅ JOBB: Kongen var på offisielt oppdrag seinest forrige uke. Foto: Lise Åserud / NTB
PÅ JOBB: Kongen var på offisielt oppdrag seinest forrige uke. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Kong Harald var seinest sykmeldt 25. november. Det var grunnet en forkjølelse. I august var han innlagt på Rikshospitalet, den gang for utredning av feber.

Vært innlagt tidligere

Kongen har vært innlagt på sykehuset flere ganger tidligere. I starten av 2021 ble han operert for en skadet sene over høyre kne.

Høsten 2020 ble kong Harald innlagt på Rikshospitalet grunnet tung pust. Kort tid etter gikk han gjennom en hjerteklaffoperasjon, for å bytte ut den kunstige hjerteklaffen han fikk operert inn i 2005. Operasjonen var vellykket og kongen var sykmeldt en måneds tid.

Det er på Rikshospitalet at kongen har sin egen livlege, overlege Bjørn Bendz ved Kardiologisk avdeling.

- Når kongen er inne for stort og smått er han på Rikshospitalet, forteller Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, til Dagbladet.

- Det her har skjedd før. Han er 85, snart 86, så er det er ikke uvanlig at man har en del helseutfordringer. I det norske kongehuset er de veldig åpne om helsen. Det kan virke veldig dramatisk hver gang det kommer en melding om at han er innlagt på sykehuset, men det trenger det ikke å være, sier Vagle.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer