Bill Wyman:

Innledet forhold til 13-åring: - Dum som trodde det ville fungere

Rockestjerna innrømmer anger.

OMSTRIDT: Ekteskapet til Bill Wyman og Mandy Smith fikk enorm mediedekning, spesielt etter at offentligheten ble gjort kjent med forhistorien deres. Nå forteller førstnevnte at giftermålet aldri skulle funnet sted. Foto: NTB Scanpix
OMSTRIDT: Ekteskapet til Bill Wyman og Mandy Smith fikk enorm mediedekning, spesielt etter at offentligheten ble gjort kjent med forhistorien deres. Nå forteller førstnevnte at giftermålet aldri skulle funnet sted. Foto: NTB ScanpixVis mer

I 1989 giftet tidligere The Rolling Stones-bassist Bill Wyman (82) seg med modell og sanger Mandy Smith (48). Ekteskapet slo det ned som en bombe i internasjonale medier, med bakgrunn i at han var 52 år og Smith så vidt var fylt 18.

Omstendighetene rundt forholdet skulle seinere sende sjokkbølger gjennom USA og England. Paret hadde nemlig holdt romansen skjult gjennom flere år, før det kom fram for offentligheten at Smith bare var 13 år gammel da hun først begynte å date 47 år gamle Wyman.

KONTROVERSIELT BRYLLUP: Bill Wyman og Mandy Smith var henholdsvis 52 og 18 år da de ga hverandre sitt ja. Foto: NTB Scanpix
KONTROVERSIELT BRYLLUP: Bill Wyman og Mandy Smith var henholdsvis 52 og 18 år da de ga hverandre sitt ja. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Saken skapte store kontroverser, og oppmerksomheten ble ikke mindre da Smith avslørte at de to hadde innledet et seksuelt forhold allerede da hun var 14. Den britiske modellen var dermed under den seksuelle lavalder på 16 år i England.

- For ung

Da paret ga hverandre sitt ja i 1989, var blant andre Wymans da 28 år gamle sønn, Stephen, forlover. Sistnevnte skapte for øvrig furore da han noen år seinere giftet seg med Mandy Smiths mor, Patsy, ifølge The Guardian.

Lykken skulle derimot bli kortvarig for hans far og den unge modellen, og bare fire år seinere kollapset ekteskapet.

FORHOLDET RAKNET: Etter fire år som ektefeller, skilte paret seg i 1993. Foto: NTB Scanpix
FORHOLDET RAKNET: Etter fire år som ektefeller, skilte paret seg i 1993. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I en ny dokumentar streifer Wyman nå innom det kontroversielle forholdet, og erkjenner at han har anger knyttet til ekteskapet.

- Jeg var veldig dum som trodde at det noen gang ville fungere. Hun var for ung. Jeg følte at hun måtte ut og oppleve verden, sier han i dokumentaren «The Quiet One», ifølge The New Zealand Herald.

- Hjemsøkt av skyldfølelse

Selv om 82-åringen tar selvkritikk, understreker han at relasjonen var bygget på sterke følelser.

- Det kom fra hjertet. Forholdet var ikke basert på lyst, slik folk oppfattet det.

Uttalelsene kommer kort tid etter at det omstridte forholdet ble børstet støv av i The Sunday Times. Denne måneden delte Lesley-Ann Jones - tidligere venn av Wyman - et utdrag fra sin nye bok, «Tumbling Dice» i avisa. Forfatteren skriver at hun var i rockestjernas omgangskrets da han begynte å date Smith, og at «skyldfølelsen fortsatt hjemsøker henne» den dag i dag.

- ULOVLIG: Forfatter, og tidligere venn av Bill Wyman, angrer på at hun ikke forsøkte å stoppe rockestjernen i å innlede et forhold med den da 13 år gamle Mandy Smith. Foto: NTB Scanpix
- ULOVLIG: Forfatter, og tidligere venn av Bill Wyman, angrer på at hun ikke forsøkte å stoppe rockestjernen i å innlede et forhold med den da 13 år gamle Mandy Smith. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det var et ulovlig og umoralsk forhold. Det ble akseptert, og folk lukket øynene for det. Gjerningspersonen var en rockestjerne på A-lista. Jeg er mor til en sønn og to døtre. Jeg lukket også øynene for det. Jeg skammer meg.

- Sex med et barn

Jones var fullstendig klar over at forholdet aldri burde ha funnet sted, og erkjenner at hun angrer dypt på å ikke ha konfronterte Wyman.

- Jeg visste at en voksen mann hadde sex med et barn. Han var, på den tida, min venn. Hans kjæreste var under seksuell lavalder. (...) Det er straffbart og kan resultere i 14 års fengselsstraff. Jeg var klar over det, men jeg gjorde ingenting.

Både Mandy Smith og Wyman har giftet seg på ny etter skilsmissen. Førstnevnte falt for tidligere fotballspiller Pat Van Den Hauwe (58), men paret gikk hver til sitt etter få år og skilte seg i 1995.

TAUS: Mandy Smith har vært ordknapp rundt det tidligere forholdet til den langt eldre Bill Wyman. Her er hun avbildet i 2010.
TAUS: Mandy Smith har vært ordknapp rundt det tidligere forholdet til den langt eldre Bill Wyman. Her er hun avbildet i 2010. Vis mer

Døtre på samme alder

Wyman giftet seg på sin side med det som ble hans tredje kone, Suzanne Accosta, i 1993 og sammen har de tre døtre på henholdsvis 21, 23, og 24 år.

I et intervju med The Telegraph i 2013 forklarte Wyman at han forsøksvis unngår å snakke om sitt andre ekteskap i offentligheten, fordi familien misliker det sterkt.

GIFT: Bill Wyman og Suzanne Accosta ga hverandre sitt ja i 1993 og har tre barn sammen. Her avbildet i 2009. Foto: NTB Scanpix
GIFT: Bill Wyman og Suzanne Accosta ga hverandre sitt ja i 1993 og har tre barn sammen. Her avbildet i 2009. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Døtrene mine er på den alderen som hun var. Vi har alle skjeletter i skapet. Det er bare det at du ikke får høre historien om du er en taxisjåfør fra Halifax. Er du kjendis, får alle høre om det. I mitt tilfelle ble saken skrevet om verden rundt. Jeg opplevde det ikke som rettferdig.

82-åringen var som nevnt bassist i Rolling Stones i en årrekke, men forlot gruppa i 1993.

- Ærlig talt angrer jeg ikke i det hele tatt, absolutt ikke, har Wyman tidligere uttalt i et intervju.