NY JOBB: Norges rikeste kvinne, Katharina Andresen, ble forespeilet en jobb i ti måneder i Innovasjon Norge. Foto: Andreas Fadum
NY JOBB: Norges rikeste kvinne, Katharina Andresen, ble forespeilet en jobb i ti måneder i Innovasjon Norge. Foto: Andreas FadumVis mer

Katharina Andresen

Innovasjon Norge endret jobbtilbudet til Katharina Andresen

For at ansettelsen skulle være lovlig, ble tilbudet endret til seks måneder.

Dagens Næringsliv skrev tidligere i uka at Ferd-aving Katharina G. Andresen (23) skal begynne i en deltidsstilling i HR-avdelingen i Innovasjon Norge.

Stillingen ble ikke utlyst, og Innovasjon Norge har begrunnet det med at dette er en såkalt administrativ ansettelse. I tråd med regelverket kan en slik kontrakt bare være på inntil seks måneder.

Kommunikasjonsdirektør Kristin Welle-Strand i Innovasjon Norge bekrefter overfor Dagens Næringsliv at det opprinnelige forslaget var en stilling på ti måneder, men at dette ble justert.

- Flere momenter ble diskutert og kvalitetssjekket, herunder også varighet, og forslaget fra HR på inntil ti måneder ble justert i tråd med regelverket for denne typer ansettelser og i enighet med Andresen, sier hun.

Katharina G. Andresen har ikke kommentert saken. Innovasjon Norge-sjef Anita Krohn Traaseth uttaler til Dagens Næringsliv at hun ikke er informert om detaljer i saken ettersom det er HR-avdelingen som har ansvar for dette.

Flere eksperter E24 har snakket med stiller spørsmål ved ansettelsen.

- Du kan ikke tilpasse lengden på kontrakten for å omgå kravet til utlysning. Dette høres ikke bra ut i utgangspunktet, ut fra min kjennskap til saken, sier Thor-Arne Wullum, arbeidsrettsekspert og partner i SBDL.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 04.12.2015 - UBEHAGELIG: Katharina Andresen regner som en av Norges rikeste. Hos Skavlan snakker hun ut om hvordan hun taklet dette i barndommen. Video: NRK Vis mer

Landets rikeste kvinne

Skattetallene fra 2016 viser at Katharina sammen med lillesøstera Alexandra (21) står oppført med sju milliarder hver i formue, noe som gjør henne til landets rikeste kvinne.

I flere år har hun toppet listen over mennesker i Norge med størst formue, bare slått av Trond Mohn, Kjell Inge Røkke og Gustav Magnar Witzøe.

Årsaken er at faren til Katharina og Alexandra, tobakksmilliardær og Ferd-eier Johan Andresen overførte formuen til sine to døtre.

Han overførte over 80 prosent av selskapets eierandel for 11 år siden, men det var likevel først i 2012 og 2013 at barna var gamle nok til å bli sett på til å liknes selvstendig.

Da Katharina gjestet «Skavlan» i 2015, forklarte hun at det ikke alltid har vært like lett å vokse opp med en så enorm formue.

- Da jeg gikk på ungdomsskolen, så skulle vi på Deli de Luca, og jeg måtte bare sjekke saldoen min i minibanken. Jeg husker at jeg hadde 100 kroner eller noe, og det var jo ganske vanlig. Da husker jeg at alle guttene stilte seg rundt for å se hvor mye penger jeg hadde, og det var ganske ubehagelig, fortalte Katharina Andresen.