Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Innrømmer at hun har vært syk

Superblogger Caroline Berg Eriksen avslører for første gang at hun har hatt store problemer med mat.

SUPERBLOGGER: Caroline Berg Eriksen står bak Norges mest leste blogg. Foto: Stella Pictures
SUPERBLOGGER: Caroline Berg Eriksen står bak Norges mest leste blogg. Foto: Stella Pictures Vis mer

Superbloggeren Caroline Berg Eriksen (24) har flere ganger måtte tåle kritikk for å fremme et altfor tynt og usunt kroppsideal gjennom bloggen sin.

Senest denne måneden har hun blitt kritisert for å legge ut bikinibilder av seg selv på bloggen sin. Flere av leserne hennes reagerte på det de mente «ikke var en frisk kropp».

- Så fort noen er slanke i dag, blir vedkommende stemplet som anorektisk. Det synes jeg er veldig synd, ikke minst sårende. Det er stor forskjell på å være bevisst på trening og kosthold, og det å faktisk ha et problem med det, sa hun til VG da.

Åpen
Hun har flere ganger gitt uttrykk for at hun er oppgitt over at folk alltid skal ha noe å pirke på.

- Hva er egentlig en normal kropp i dag, og hvorfor skal vi ha et ideal å strekke oss etter? Jeg forstår ikke hvorfor folk ikke kan få være som de er, sa Eriksen til avisen.

Nå forteller «Fotballfrue» åpent om problemet hun hadde med å få i seg nok næring. Det gjør hun gjennom bloggen sin, i innlegget «Om kropp, mat, trening og sånn..» mandag kveld.

«Mat ble mindre og  mindre fristende»
«I kjølvannet av den siste tids mediehysteri angående bikinibilder og kropp, ønsker jeg å dele noe med dere. Dette har jeg aldri sagt noe om, fordi det for meg er en veldig privat sak», skriver hun på bloggen sin, som er Norges mest leste, mandag kveld.

Hun forteller at problemene startet da hun flyttet alene til Oslo, etter å ha blitt singel i 2006. På samme tid var stjernetvillingene Mary Kate og Ashley Olsen ofte å se gjennom media.

«Alt var nytt, jeg var knust og forferdelig sårbar. Etter bruddet følte jeg meg alt annet enn attraktiv. Jeg var overbevist om at det var noe galt med meg. Det at jeg bodde alene gjorde ikke saken bedre.»

Gjennom bloggen er det kjent at både Berg Eriksen og ektemannen, Lillestrøm-spilleren, Lars-Kristian Eriksen (27) er tilhengere av LCHF-dietten, som baserer seg på at man skal spise fett fremfor karbohydrater.

Lars-Kristian Eriksen var selv i hardt vær for et par år siden etter at han skrev at Beyoncé og Kim Kardashian var 15-20 kilo for tunge, på Carolines blogg.

Fotballspilleren beklaget uttalelsen i ettertid.

Denne dietten tillater henne derfor å fråtse i mat som for mange regnes som «forbudt», nemlig majones, bacon og mørk sjokolade.

Men, som hun skriver i blogginnlegget, i 2006 opplevde hun at mat ble mindre og mindre fristende, og det ble enkelt å hoppe over måltider. Vann fikk henne til å føle seg oppblåst. Aller best trivdes hun med å sitte på internett for å se på Mary Kate.

Besvimte fordi hun var tom for næring
«Jeg syntes hun var så flott, men på den tiden var hun jo veldig syk. Jeg opprettet til og med en slags dagbok på nett, som utelukkende dreide seg om lite mat og altfor tynne kjendiser. Det verste er at jeg kunne gå en hel dag på nesten tom mage, kanskje spiste jeg litt frukt.»

«Den gangen følte jeg at dette var veien til min lykke. Jeg tok så veldig feil», skriver kjendisbloggeren.

En dag sa det stopp. Etter at hun hadde vært på trening fikk kroppen nok, og hun besvimte. Grunnen var at hun var dehydrert og tom for næring.

«Jeg hadde trent for hardt på tom mage, og var rett og slett utslitt.»

«Her skal det sies at jeg aldri gikk ned i vekt i denne perioden, for selv om jeg ikke hadde lyst på mat, klarte jeg aldri stoppe å spise fullstendig. I tillegg gikk kroppen i sparebluss på grunn av det lave matinntaket.»

«En flukt fra virkeligheten»
Berg Eriksen ble liggende på overvåkingen i nesten et døgn, og bodde hjemme hos foreldrene noen uker etter hendelsen. Senere har hun aldri hatt noe tilbakefall.

«Jeg vet ikke hva jeg skal kalle denne perioden av livet mitt. En flukt fra virkeligheten, kanskje. Rett etterpå traff jeg Lars-Kristian og alle bekymringer forsvant. Jeg var hodestups forelsket igjen, følte meg attraktiv, og ikke det grann usikker. Mat ble både hyggelig og nødvendig, og bilder av altfor slanke kjendiser var ikke lenger et fokus for meg.»

Ved at hun nå velger å blogge om problemene hun hadde, ønsker «Fotballfrue» å fortelle at det er mulig å komme seg ut av noe som kan være begynnelsen på alvorlige problemer.

Er lykkelig
Nå uttrykker bloggeren, som hun har gjort flere ganger før, at hun er fornøyd med sin egen kropp. Hun legger vekt på at hun selv er sunn og frisk, og ikke for tynn, slik som folk til stadighet har kommentert og kritisert.

«Videre vil jeg si at det faktisk er mulig å være fornøyd med seg selv, selv om man kanskje har hatt en periode hvor ting ikke føltes riktig. I dag har jeg fokus på sunn mat, mat med mye fett og riktige karbohydrater. Jeg spiser sjokolade når jeg vil, jeg spiser krem når jeg vil, og synes kostholdsfilosofi er utrolig spennende.»

Gjennom bloggen sin, har Caroline Berg Eriksen dessuten formidlet sin lidenskap for trening.

«Det er så viktig for meg å påpeke at jeg er sunn og frisk. Jeg elsker å trene, og det har jeg alltid gjort. Jeg er også veldig glad i mat, ellers hadde jeg aldri orket å lage så mye av det som jeg gjør. Viktigst av alt er det for meg at folk skal forstå at dette faktisk er mulig. Det er mulig å være slank uten å være syk. Men, det nytter ikke å være syk og samtidig slank, da vil man sannsynligvis ikke være slank så veldig lenge, men heller ende opp emd å bli både undervektig og sliten. Jeg er frisk og lykkelig.»

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media