Den danske kongefamilien:

Innrømmer blemme

Den danske kongefamilien har vært mye omtalt den siste tida.

STRIPPER TITLER: Dronningen tar fra flere av barnebarna titlene deres. Foto: SplashNews / NTB
STRIPPER TITLER: Dronningen tar fra flere av barnebarna titlene deres. Foto: SplashNews / NTB Vis mer
Publisert

Mot slutten av september kom den sjokkerende kongelige nyheten fra Danmark - dronning Margrete (82) hadde besluttet at prins Joachims (53) barn skulle fratas prins- og prinsessetitlene.

Tittelstripping gjelder prins Nikolai (23), prins Felix (20), prins Henrik (13) og prinsesse Athena (10).

I kongehusets pressemelding kom det fram at barna ville bære titlene greve og grevinne av Monpezat, og endringen skulle tre i kraft 1. januar 2023.

Hadde man tatt en titt på det danske kongehusets nettsider onsdag morgen ville det sett ut som endringen allerede var gjort.

UHELDIG: Det ble en interessant seanse da Tysklands forbundskansler Angela Merkel og dronning Margrethe skulle hilse på hverandre. Vis mer

Innrømmer blemme

På nettsidene har det danske kongehuset en oversikt over alle medlemmer av den danske kongefamilien. Herunder kan man også lese titlene til de respektive medlemmene.

Onsdag formiddag sto prins Joachims barn oppført som greve og grevinne av Monpezat - fire dager før endringen skulle tre i kraft. Danske Ekstra Bladet omtalte saken først.

GREVE OG GREVINNE: I denne oversikten er titlene greve og komtesse (grevinne på norsk) brukt. Foto: Skjermdump / kongehuset.dk
GREVE OG GREVINNE: I denne oversikten er titlene greve og komtesse (grevinne på norsk) brukt. Foto: Skjermdump / kongehuset.dk Vis mer

Kongehuset rettet opp feilen etter noen timer og innrømmer blemma overfor det danske bladet.

- Det var en beklagelig teknisk feil som nå er blitt rettet, sier kongehusets kommunikasjonsavdeling.

HARNISK: En casino-reklame vekker oppsikt i Danmark. Flere mener at den ene figuren i reklamen er dronning Margrethe av Danmark. Vis mer

- Veldig lei oss

I kongehusets pressemelding om tittelstrippingen kom det fram at dronningen hadde tatt beslutningen basert på trendene man ser i andre kongehus.

Hun hadde også et ønske om at barnebarna skulle få friheten til å ta egne beslutninger i livet, som da ikke var styrt av kongelige forpliktelser.

Prins Nikolai har imidlertid uttalt at beslutningen kom som et sjokk.

- Hele min familie og jeg er selvfølgelig veldig lei oss. Vi er, som mine foreldre også har uttalt, i sjokk over denne beslutningen og over hvor fort det i realiteten har gått, sa han og la til:

- Jeg stiller meg uforstående til hvordan dette kunne skje på denne måten

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer