Iris Lian fra «Tropp 1»:

Innrømmer: - Jeg angrer

Livet til Iris Lian ble snudd på hodet etter TV-deltakelsen.

NYTT LIV: For Iris Lian ble det å delta i «Tropp 1» starten på et nytt liv. Foto: Matti Bernitz / TV 2
NYTT LIV: For Iris Lian ble det å delta i «Tropp 1» starten på et nytt liv. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer
Publisert

OBS! Saken inneholder spoiler om episode åtte.

- Jeg lå og kastet opp hele natta før jeg skulle inn.

Iris Lian (27) forteller om noen tøffe dager før innspillingen av TV 2-programmet «Tropp 1».

- Jeg tenkte at jeg bare skulle dra hjem. Heldigvis gjorde jeg ikke det. Når jeg ser episodene på TV, så ser jeg at jeg vokser for hver episode. Det har både vært fint og tungt.

Da Lian, som en av tolv aspiranter, ankom Setnesmoen for å bli en «bedre utgave av seg selv», slet hun med å bygge tillit til andre fremmede. I løpet av åtte episoder får TV-seere være vitne til at Lian utfordrer seg selv både fysisk og psykisk.

«TROPP 1»: Det blir tårevått da en av deltakerne velger å reise hjem fra «Kompani Lauritzen». Reporter: Sofie Losen. Video: TV 2 / Celina Morken Vis mer

Nå avslører hun at tida i «Tropp 1» førte til store endringer i livet hennes.

- Hadde ikke energi

Til Dagbladet forteller Lian at hun brukte litt tid i starten på å finne sin plass i troppen.

- Det vanskeligste der inne var å ta plass. Noen tar jo naturlig mer plass enn andre, så det jeg slet mest med var å si det jeg egentlig mente under lagkonkurranser og liknende.

VANSKELIG: Overgangen fra hverdagen til militærlivet var vanskelig for Lian i begynnelsen. Foto: Matti Bernitz / TV 2
VANSKELIG: Overgangen fra hverdagen til militærlivet var vanskelig for Lian i begynnelsen. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

I torsdagens episode velger Lian å trekke seg fra TV-programmet, til tross for at befalet prøver å få henne til å bli. Den avgjørelsen angrer hun på i dag.

- Jeg trakk meg fordi jeg følte meg helt tom og at jeg ikke hadde mer å gi. Jeg følte jeg ikke hadde energi til én dag til. Når jeg ser tilbake på det nå så angrer jeg, men der og da virket det som det riktige valget. De andre sa at jeg kom til å angre når jeg kom hjem og fikk kreftene tilbake. Det hadde de rett i.

Ble singel etter innspillingen

Istedenfor å bruke masse energi på å angre, tok etter hvert 27-åringen ulike grep for å endre sin gamle livsstil. Hun forteller at det var rart å komme tilbake til hverdagen etter å ha vært inne i realitybobla.

En stund etter deltakelsen tok også forholdet med samboeren slutt.

«TROPP 1»: Det tar ikke lang tid før en av deltakerne skader seg og lege må tilkalles. Video: TV 2 Vis mer

- Vi kom fram til at det ikke fungerte så godt lengre. Det hadde vært sånn over en liten periode.

- Jeg hadde jo vært omringet av folk i en god stund under innspillingen, og da jeg kom hjem så var det bare meg og min daværende samboer. Så jeg ble redd for at jeg skulle falle tilbake dit jeg var før deltakelsen. Jeg måtte ta grep, hvis ikke tror jeg ikke at jeg hadde kommet meg noe vei i livet.

TØFT: Lian fikk utfordret seg selv flere ganger under deltakelsen. Foto: Matti Bernitz / TV 2
TØFT: Lian fikk utfordret seg selv flere ganger under deltakelsen. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

Ny jobb i Forsvaret

Og grep - det tok hun.

Lian, som før TV-programmet jobbet i butikk samtidig som hun tok opp fag, kan nemlig avsløre at hun nå har fått fast jobb som kokk - i Forsvaret.

- Jeg som aldri skulle ha noe med Forsvaret å gjøre da jeg dro fra Setnesmoen, forteller hun lattermildt, og legger til:

«TROPP 1»: Kompaniaspirantene skal isbade. Det blir dramatisk for samtlige av deltakerne. Reporter: Celina Morken / Sofie Losen. Video: TV 2 / Jenny Aas / Celina Morken. Vis mer

- Det var egentlig det å gå i grønt jeg ikke ville gjøre mer, fordi det var veldig tøft og mye tyngre enn jeg hadde sett for meg. Men da jeg fikk tilbudet om jobben som kokk så måtte jeg takke ja. Jeg synes det er veldig kult.

Ikke bare førte «Tropp 1»-deltakelsen til store endringer i 27-åringens private og profesjonelle liv. Det ga henne også en selvtillit som ikke var der fra før av.

- Etter deltakelsen føler jeg meg litt tryggere på å være med folk jeg ikke kjenner. Og jeg har skjønt at mine meninger har verdi og betyr noe. Det følte jeg ikke før deltakelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer