<strong>ÅPNER DØRENE:</strong> Sophie Elise Isachsen, Else Kåss Furuseth og Tore Petterson (her med kjæresten) erkjenner at de tok noen snarveier under «4-stjerners middag». Her avbildet på premierefest i Oslo torsdag. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ÅPNER DØRENE: Sophie Elise Isachsen, Else Kåss Furuseth og Tore Petterson (her med kjæresten) erkjenner at de tok noen snarveier under «4-stjerners middag». Her avbildet på premierefest i Oslo torsdag. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

«4-stjerners middag»:

Innrømmer juks på «4-stjerners middag». Bestilte mat på døra

Flere kjendiser tok «en spansk en».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg jukser. Jeg tror det kommer med på tv, sier Sophie Elise Isachsen (22) til Dagbladet.

Toppbloggeren er blant kjendisene som deltar i den niende utgaven av TVNorges «4-stjerners middag» - programmet der et knippe kjentfolk inviterer hverandre hjem for å rangere kokkekunster og vertskap.

Under opptakene, som ble gjort for halvannet år siden, var Isachsen hjemme hos artisten Omer Bhatti (32), programleder Sigurd Sollien (50) og tidligere langdistanseløper Ingrid Kristiansen (60).

- Kunne ikke lage mat

Men før hun selv skulle åpne dørene, måtte TVNorge gå med på et krav.

<strong>FIRKLØVER:</strong> Omer Bhatti, Ingrid Kristiansen, Sophie Elise Isachsen og Sigurd Sollien. Foto: TVNorge
FIRKLØVER: Omer Bhatti, Ingrid Kristiansen, Sophie Elise Isachsen og Sigurd Sollien. Foto: TVNorge Vis mer

- Jeg kunne ikke lage mat, så et av kriteriene for at jeg skulle være med, var at jeg fikk lov til å bestille en rett. De fleste kan jo lage litt mat, men jeg kunne virkelig ikke lage noen ting, forklarer 22-åringen.

Bloggeren, som møter oss på premierefest i Oslo, tror situasjonen hadde vært annerledes om programmet hadde vært spilt inn i dag - da kokkekunnskapene er noe forbedret.

- Men jeg lagde resten selv, da. Og hadde det hjemme hos meg selv. Så der jukset jeg ikke, forteller hun.

TV-profil Tore Petterson (37) kan ikke skrive under på det samme. Han flyttet nemlig selskapet til hytta, etter å ha spurt om lov.

- Ja, for øyeblikket har jeg ikke en sånn leilighet man kan invitere fine mennesker inn i - med crew. Så da ble det der.

- Jeg er der hver sommer, og er veldig tilknyttet til stedet. Det var veldig deilig at jeg fikk lov. Der er det masse plass, sier Petterson.

- Fikk kjeft

Stortingspolitiker Bård Hoksrud (Frp) gikk for en annen løsning da han skulle dekke bordet for Else Kåss Furuseth, Live Nelvik og Ari Behn.

I stedet for å holde selskapet hjemme i familieboligen i Telemark, inviterte han tv-følget til stortingsleiligheten i Oslo. Forståelig nok.

- Det var av praktiske årsaker. Jeg er jo der like mye som jeg er hjemme i Bamble, så det var helt greit, sier han.

Else Kåss Furuseth erkjenner på sin side at hun ikke gjorde alt etter boka.

- Jeg juksa. Jeg fikk til og med kjeft av Ole Martin (Alfsen, medvirker i programmet, journ.anm) for at jeg ikke slo på komfyren. Vi kan spørre ham nå faktisk, sier Kåss Furuseth og snur seg mot Alfsen, som står i bakgrunnen.

- Du, Ole Martin, bare sånn raskt innpå. Dagbladet lurte på om jeg juksa under «4-stjerners middag»?

- Ikke en eneste gang, svarer tv-kokken, og fortsetter:

- Hun fikk hjelp av faren sin, det er lov.

Pinlig øyeblikk

Men på tross av ekstra hender var ikke Kåss Furuseth spesielt fornøyd med resultatet.

- Nivået var såpass lavt at jeg kunne ha fått hjelp av kokkelandslaget, og likevel ikke klart å skjule fadesen. Maten gikk ikke greit, det var helt tydelig. Jeg serverte, og så sa jeg «vær så god». Da ble det helt stille. Jeg følte at jeg måtte si noe, og sa: «Dette var helt grusomt».

- Da lo endelig folk. Det var godt, sier komikeren.

Brorparten av «4-stjerners middag»-deltakerne, som tv-profil Marna Haugen (35), forsikrer om at de unngikk tv-middagsjuksing.

- Men jeg skulle ønske at jeg hadde jukset. Jeg lagde en saus som ikke var så god, og det fantes en ferdigsaus i skapet. Burde ha brukt den, sier Haugen.

- Ingen krav om matkunnskap

Presseansvarlig for «4-stjerners middag», Gudmund Bjotveit, forteller til Dagbladet at kravene de stiller til deltakerne ikke er skrevet i stein.

- Vi ønsker alltid at deltakerne i «4-stjerners middag» skal holde middagen hjemme hos seg selv, og det er i utgangspunktet en forutsetning for å være med i programmet. De få gangene dette ikke lar seg gjøre, blir middagen holdt på et sted med personlig tilknytning, som for eksempel i barndomshjemmet eller på feriestedet til deltakerne, sier han og fortsetter:

- «4-stjerners middag» er et underholdningsprogram som oppfordrer til matglede og formidling av matkunnskap. Men vi har ingen krav om matkunnskap fra kjendisene, noe som av og til fører til at de trenger litt hjelp for å komme i land med treretters-menyen.

SETT HAN FØR?: Marna Haugen gir mannen bak kommentarstemmen i «4-stjerners middag», Anders Hatlo, et ansikt. Video: TVNorge Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer