Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Carola Häggkvist:

Innrømmer slagsmål

Den svenske superstjerna innrømmer at hun har slåss en del gjennom åra: - Jeg er kort, men initiativrik.

SLÅSS: Den svenske artisten Carola Häggkvist er ikke den som gir seg uten en kamp, og forteller nå åpent om at hun tidligere har havnet i flere slåsskamper. Foto: NTB Scanpix
SLÅSS: Den svenske artisten Carola Häggkvist er ikke den som gir seg uten en kamp, og forteller nå åpent om at hun tidligere har havnet i flere slåsskamper. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Carola Häggkvist (53) har siden gjennombruddet med låta «Främling» i Eurovision Song Contest i 1983 vært en av Sveriges aller største og mest folkekjære artister. Da var hun bare 16 år gammel.

I 1991 deltok hun nok en gang i konkurransen, da med låta «Fångad av en stormvind». Det tok bokstavelig talt seerne og lytterne med storm, og hun stakk av med den gjeve seieren. Derfor satset hun nok en gang på Eurovision-suksess i 2006 med låta «Invincible».

Til tross for at hun bare har vunnet konkurransen én av de tre gangene hun har deltatt, har det bidratt til at hun har holdt seg på toppen i nesten 40 år. I 2007 mottok hun den svenske Kongens fortjenstmedalje.

Å bli hele Sveriges yndling i en alder av 16 har tydelig gjort sitt for popsensasjonen. Det har nemlig ført til at hun har sett seg nødt til å bli nokså hardhudet, og 53-åringen er ikke redd for å gjøre motstand.

Det forteller hun i en ny episode av podkasten «Helt ärligt» med Sebastian Stakset, ifølge Expressen. Der røper nemlig den folkekjære artisten at hun flere ganger gjennom åra har havnet i slåsskamper.

SATT UT: Carola Häggkvist gjester Skavlan, og blir satt ut når han spør om frieri. Video: NRK Vis mer

- Da kom knyttneven fram

Avisa skriver at Carola er spesielt nøye med å behandle andre som hun selv vil bli behandlet, mye på grunn av hennes kristne trosretning. Hun har imidlertid ingen problemer med å si ifra når hun opplever urettferdighet.

Spesielt minnes hun en hendelse under den store turnéen etter Eurovision-suksessen i 1983, der hun skal ha hatt problemer med lyden tre konserter på rad. Det gjorde at hun fyrte mot lydteknikeren.

- Jeg gjorde et tegn til han, sånn «kom, vi går ut», så dro jeg han opp etter veggen og ba han sette på monitoren. Han sa han hadde gjort det og begynte å gå imot. Så begynte vi å slåss, kan man si. Jeg var så fortvilet, liksom, det var ikke første gang med lyden, forteller hun åpent i podkasten, og forteller at hun kort tid seinere byttet lydtekniker.

Det er imidlertid ikke den eneste gangen den svenske artisten har fyrt seg opp. Også da hun skal ha blitt utsatt for seksuell trakassering, klarte hun ikke å holde tilbake.

- Det var noen som kløp meg i rumpa i Åre, da kom knyttneven fram. Men da klarte jeg å slå noen andre. Det var liksom mørkt. Men menn som gjør sånn... Nå vet jeg ikke om Jesus hadde gjort det, han hadde sikkert bare snudd seg.

SER IKKE SLIK UT: Amadeus Søgaard, sønnen til Runar Søgaard og Carola Häggkvist, har blitt en voksen mann. Sjekk hvordan han ser ut i dag! Vis mer

- Kort, men initiativrik

Carola har barna Amadeus (22), som hun har sammen med den tidligere «Farmen»-deltakeren Runar Søgaard (53), og Zoe (11). Sistnevnte adopterte sangstjerna fra den sørafrikanske byen Pretoria i 2012, da dattera var tre år gammel.

Dermed har 53-åringen vært mye på besøk i Sør-Afrika, og har feriert mye i byen Cape Town. Tidligere har hun fortalt om en svært traumatisk hendelse som skjedde på en av ferieturene.

«Jeg fikk et uventet besøk søndag morgen i Sør-Afrika da jeg åpnet porten på gården og ble uten mobiltelefon, mildt sagt. Mørbanket», skrev Carola på Twitter den gang.

I BISETTELSEN: Den svenske artisten Carola var på plass i bisettelsen til den folkekjære artisten Jahn Teigen. Video: Celina Morken / Dagbladet Vis mer

I podkasten utdyper sangstjerna nå hva som faktisk skjedde, og innrømmer at hun nektet å gi fra seg mobiltelefonen uten en kamp.

Grunnen til at hun ikke ville gi den fra seg var enkelt og greit at hun var så fornøyd med bildene hun hadde tatt på ferien.

Da skal tyven, som ifølge henne selv ikke egentlig skal ha ønsket å være voldelig, forsøkt å ta mobilen ut av hendene hennes. Kampen resulterte i at han skal ha dratt henne i håret og kastet henne rundt. Ikke engang da han skal ha truet henne på livet ville sangfuglen gi seg, men klarte til slutt å få til seg telefonen.

- Jeg dro etter han i bilen. Don't mess with me. Jeg er kort, men initiativrik, forteller 53-åringen, som er 168 cm høy.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!