«71 grader nord - Norges tøffeste kjendis»:

Innrømmer: - Urettferdig

Deltakerens valg får store konsekvenser for resten av gruppa.

NEDTUR: Klatreetappen gikk ikke helt som Anne Rimmen hadde sett for seg. Foto: Matti Bernitz
NEDTUR: Klatreetappen gikk ikke helt som Anne Rimmen hadde sett for seg. Foto: Matti Bernitz Vis mer
Publisert

Søndagens episode i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» byr på en luftig utfordring for deltakerne. Kjendisene skal i par klatre opp Maudalssvaet i Gjesdal kommune i Rogaland, som er 463 m.o.h.

TABBE: Flere av deltakerne i «71 grader nord - kjendis» reagerte etter at de etter å ha gått i 45 minutter fikk beskjed om at de måtte starte etappen på nytt. Produksjonen svarer på kritikken. Video: Rød Løper/TVNorge/Discovery+ Vis mer

I slutten av torsdagsepisoden kunne seerne se at Anne Rimmen (42), som klatrer sammen med Johanne Killi (25), sleit veldig. I søndagsepisoden tar det ikke lang tid før Rimmen kaster inn håndkleet og velger å trekke seg fra etappen.

- Nå har jeg brukt så mye energi bare på å komme én meter opp … Jeg går ned. Det er bedre at jeg gir opp her enn at jeg gir opp halvveis.

Programleder Tom Stiansen (53) opplyser i programmet at Rimmens valg vil få konsekvenser for laget, men hva det er vil de ikke få vite før etter etappen er over.

OFFER: En ny deltaker måtte forlate årets «71 grader nord - kjendis». Video: Rød Løper/TVNorge/Discovery+ Vis mer

- Jeg kjente ganske tidlig at det var ubehagelig å slippe kontrollen i fjellveggen. Det var en krevende rute, og vi gikk to og to. Så da var det litt tidspress også, forklarer Rimmen overfor Dagbladet.

- Etter å ha vurdert litt fram og tilbake kom jeg fram til at hvis jeg først kjente på såpass med ubehag, så var det bedre å trekke seg tidlig enn å gjøre det langt oppi fjellet.

Killi må gjennomføre resten av klatreetappen alene, mens Rimmen hjelpes ned av sikkerhetsteamet.

Overfor Dagbladet forteller hun en hittil ukjent detalj for TV-seerne, som gjorde selve klatringen litt ekstra utfordrende.

NEDE: Anne Rimmen trygt nede på bakkenivå igjen. Foto: Matti Bernitz
NEDE: Anne Rimmen trygt nede på bakkenivå igjen. Foto: Matti Bernitz Vis mer

- Jeg hadde en blå tånegl som gjorde at jeg ikke fikk på meg klatresko på begge føttene, og begynte å kjenne at det var en krevende opplegg jeg hadde sagt ja til.

KLATREMUS: Anne Rimmen på vei opp fjellveggen med en tursko og en klatresko. Foto: TVNorge
KLATREMUS: Anne Rimmen på vei opp fjellveggen med en tursko og en klatresko. Foto: TVNorge Vis mer

Hensikten med klatresko er at man får ekstra godt feste i fjellveggen, naturligvis mer enn hva en vanlig tursko kan gi. 42-åringen klatret imidlertid med én klatresko og én tursko, noe som ikke ga henne optimalt feste.

BURSDAG: Kevin Lauren hadde bursdag under innspillingen av «71 grader nord - kjendis», og fikk en spesiell bursdagsgave i teltet. Video: Rød Løper/TVNorge/Discovery+ Vis mer

Hun understreker likevel at det var hodet, og ikke skoproblematikken, som til syvende og sist gjorde at hun trakk seg.

Som nevnt visste ikke deltakerne hvilken konsekvens Rimmens valg ville få. Mot slutten av programmet blir det derimot klart at vinneren av etappen får ti minutter forsprang dagen etter.

Lag Lindesnes, som er Rimmens lag, vinner i utgangspunktet quizen - som var en del av konkurransen, og dermed etappen. Men siden 42-åringen trakk seg, ble seieren tildelt lag Nordkapp.

LINDESNES: Anne Rimmen, Terje Sporsem og Johanne Killi utgjør lag Lindesnes. Arman Surizehi røk ut i forrige episode. Foto: Erik Sundt / TVNorge
LINDESNES: Anne Rimmen, Terje Sporsem og Johanne Killi utgjør lag Lindesnes. Arman Surizehi røk ut i forrige episode. Foto: Erik Sundt / TVNorge Vis mer

- For noe drit, utbryter lagkamerat Terje Sporsem (47) i episoden, tydelig opprørt.

Også Rimmen innrømmer at det ikke føltes helt rettferdig.

SVARER: Anne Marit «AnneMa» Yuvali trakk seg historisk tidlig fra «71 grader nord - kjendis», og det har kommet ulike reaksjoner i ettertid. Nå svarer hun på tilbakemeldingene. Reporter: Jonas Scheie Hammer. Video: Kine Falch / Discovery+ Vis mer

- Jeg skjønte at det kom til å få en konsekvens at jeg trakk meg, men opplevde det som urettferdig at quizen ikke skulle ha noen betydning, forteller hun selv overfor Dagbladet.

Typisk i «71 grader nord»-sammenheng er at laget som taper etappen, må ut i en merkekonkurranse hvor den som taper der står i fare for å ryke ut av konkurransen. Hva som skjer videre for lag Lindesnes gjenstår å se.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer