Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Anthony Weiner:

Innrømmet å ha sendt seksuelt ladde meldinger til 15-åring. Timer seinere søkte kona om skilsmisse

Huma Abedin skal ha fått nok. 

<p>FIKK NOK: Huma Abedin og Anthony Weiner giftet seg for snart sju år siden. Nå skal ekteskapet ha tatt slutt. Foto: Splash / NTB scanpix
</p>

FIKK NOK: Huma Abedin og Anthony Weiner giftet seg for snart sju år siden. Nå skal ekteskapet ha tatt slutt. Foto: Splash / NTB scanpix

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 2011 ble kongressmannen Anthony Weiner (52) tvunget til å gå av etter at han sendte slibrige bilder av seg selv til flere kvinner, mens han fremdeles var gift.

I august i fjor annonserte kona, Huma Abedin (40), at hun valgte å separere seg fra ektemannen.

Hun skal nemlig ha fått nok etter at ektemannen nok en gang ble tatt i utroskap. Den gang skal han ha sendt meldinger og nakenbilder til en kvinne, der de blant annet skal ha snakket om å ha sex, meldte New York Post den gang.

Ifølge USA Today møtte Weiner opp for en domstol i Manhattan i New York fredag, der han bekreftet at han skal ha sendt meldinger med seksuelt innholdt til en 15 år gammel jente.

Kun timer etter innrømmelsen skal Adedin ha søkt om skilsmisse, melder nettstedet.

Weiner og Abedin giftet seg i juli 2010, og halvannet år etter fikk de sønnen Jordan.

- Jeg har en sykdom

USA Today skriver at det var en gråtkvalt Weiner som dukket opp i rettsalen fredag, der han skal ha bedt 15-åringen om unnskyldning.

Det var i september i fjor at den unge jenta viste fram meldinger og bilder hun skal ha mottatt av ham via sosiale medier.

Weiner sendte bilder av seg selv i bar overkropp til jenta, og skrev blant annet at han var «hard» fordi han tenkte på henne.

Han skrev også til henne at han ville «ta deg så hardt og så ofte at du vil halte i en uke etterpå».

- Jeg tar fullt ut ansvar for mine handlinger. Jeg har en sykdom, men jeg har ingen unnskyldninger. Jeg beklager til alle jeg har såret. Jeg beklager til tenåringsjenta, som jeg behandlet så dårlig. Jeg har nådd bunnen, og jeg får nå intensiv behandling. For første gang har jeg innsett hvor dypt sykdommen min går, sa han i retten, ifølge nettstedet.

Den tidligere kongressmannen skal ha gått med på å ikke anke en eventuell dom på mellom 21 til 27 måneder fengsel. I tillegg blir han registrert som sexforbryter, melder AP.

MÅTTE TREKKE SEG: I 2013 forsøkte Weiner å bli ordfører i New York i 2013, men måtte trekke seg da en ny liknende sak dukket opp i media. Da skal han ha sendt meldinger med en 22 år gammel kvinne. Foto: NTB scanix
MÅTTE TREKKE SEG: I 2013 forsøkte Weiner å bli ordfører i New York i 2013, men måtte trekke seg da en ny liknende sak dukket opp i media. Da skal han ha sendt meldinger med en 22 år gammel kvinne. Foto: NTB scanix Vis mer

Skapte trøbbel

Weiners fraseparerte kone, Huma Abedin, har vært en av Hillary Clintons nærmeste medarbeider i flere år, og var nestleder for hennes valgapparat under valgkampen.

President Donald Trump skrev følgende da seperasjonen mellom Abedin og Weiner ble kjent i fjor:

- Hun gjør det rette. Jeg kjenner Anthony Weiner og hun kommer til å ha det bedre uten ham, skrev han, ifølge New York Times.

Det var etterforskningen av Weiner som i høst førte til at FBI gjenåpnet Hillary Clintons e-postsak, etter å ha funnet e-poster sendt mellon ham og Huma Abedin.

To dager før preisidentvalget lukket FBI saken, da de ikke fant noe galt. Mange mistenkte imidlertid at skandalen kan ha ført til at Hillary Clinton tapte valgkampen.