Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Jakob Oftebro i «Hamilton»-ulykken:

Innspillingen utsettes etter Jakob Oftebros ulykke

Selv takker skuespilleren for støtten.

- UVURDERLIG: Skuespiller Jakob Oftebro takker for støtten etter «Hamilton»-ulykken, der han skal ha fått alvorlig forbrenning i ansiktet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
- UVURDERLIG: Skuespiller Jakob Oftebro takker for støtten etter «Hamilton»-ulykken, der han skal ha fått alvorlig forbrenning i ansiktet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Forrige uke ble det kjent at skuespiller Jakob Oftebro (32) hadde pådratt seg alvorlige brannskader i forbindelse med opptak av tv-serien «Hamilton».

Det var VG som først omtalte saken, og ifølge avisa skal ulykken ha skjedd lørdag 19. mai.

Ifølge avisa utsettes nå innspillingene av serien inntil videre.

- Vårt primære fokus er at Jakob skal bli helt frist å snart som mulig. Vi har tatt en pause og jobber akkurat nå med å finne en ny plan for hvordan vi skal gjenoppta innspillingen, sier produsent Patrik Nebout til avisa.

Oftebro har siden ulykken vært ordknapp om hendelsen, men nå kommer Oftebro selv med en oppdatering etter ulykken.

«Tusen tusen tusen takk for all støtte og kjærlighet jeg har fått fra familie, leger, fans, kollegaer, og venner. Det er uvurderlig. Jeg leges bra og forhåpentligvis blir jeg helt god igjen. Jeg har tross alt vært heldig, det kunne gått mye verre. Håper bransjen og alle kan lære av dette. Vi er sårbare og må ta vare på hverandre. Alle sammen. Kos dere i sola og pas på hinannen (for meg) Jakob».

Det var under innspilling av en scene med opptøyer mellom politi og demonstranter at Oftebro skal ha fått såkalt molotovcocktail, ei flaske med brennbart stoff, over seg. Han ble fraktet til sykehus med brannskader, men er seinere utskrevet.

Ifølge VG har politiet i Sverige startet etterforskning av hendelsen.

- Vi etterforsker dette som «framkallelse av fare for andre», og utreder det som et tilfelle av uaktsomhet. Vi har ennå ikke avhørt den som ble rammet, men vi har avholdt et antall vitneavhør for å finne ut av hvordan dette har skjedd, uttalte talsperson for Stockholm-politiet, Kjell Lindgren, til VG torsdag.

Overfor Dagbladet informerer politiet i Stockholm mandag formiddag at de ikke har noen nye detaljer å melde hva angår etterforskningen.

Da Dagbladet tok kontakt med Oftebros manager, Anne Lindberg, torsdag ettermiddag, hadde hun følgende å melde:

- Jakob Oftebro er på bedringens vei, men tilstanden hans er stadig alvorlig.

Dagbladet har vært kontakt med Lindberg management mandag formiddag, som ikke har noe ytterligere informasjon å legge til på nåværende tidspunkt.

- Ikke akseptabelt

Det var i februar det ble kjent at Jakob Oftebro skulle fronte den nye versjonen av «Hamilton», der Oftebro skal spille spionhelten Carl Hamilton, ifølge Dagsavisen.

Produksjonsselskapet som lager «Hamilton», Dramacorp Pampas Studios, skrev følgende i en e-post til Dagbladet, etter at ulykken ble gjort kjent:

- En innspilling skal være en sikker plass for alle medvirkende, og det som har skjedd er ikke akseptabelt. Det her skal ikke kunne skje. Hvilke konsekvenser det får for innspillingen er uklart per dags dato, fortalte Patrick Nebout i Dramacorp-Pampas Studios til Dagbladet fredag.

Serien, som er basert på Jan Guillous bøker, har blitt filmatisert flere ganger. Sist i 2012 med Mikael Persbrandt i hovedrollen.

De siste ukene har Jakob Oftebro for øvrig delt flere innlegg på Instagram der han har gitt følgerne sine et innblikk i innspillingen av «Hamilton» - og de fysiske forberedelsene til rollen.

Støtteerklæring

Ulykken har fått omtale også i Danmark, der Oftebro har gjort flere skuespilleropptredener de siste åra, og klatret opp til å bli en stor stjerne. I helga kom arbeidskompisen og en av Danmarks mest kjente skuespillere, Pilou Asbæk (36) med sin støtteerklæring til Oftebro på Instagram.

Det blir også tydelig i innholdet til Asbæk på Instagram:

«To av de fineste menneskene jeg kjenner, og som jeg savner. Bildet er cirka et år gammelt, og virker allerede som et fjernt minne. Hva har skjedd siden den gang? Jo, Joe skal bli pappa (...) Jacob har vært en arbeidshest, og har etter min mening jobbet litt for mye», skrev 36-åringen, og fortsatte:

«Nå har det skjedd noe med Jacob, min gode venn, som aldri burde ha skjedd. Jeg sender min kjærlighet, støtte og varme tanker. Du er ikke alene, og vi står sammen. Vi må huske å passe på hverandre. Vi jobber i et tøft og risikoutsatt arbeidsmiljø, som ikke alltid er så trygt som vi ønsker (...) Dette gjør meg vondt. God bedring, Jacob. Elsker deg, bru».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media