Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Instagram-sensur:

Instagram fjernet Harald Rønnebergs nakenbilde. Da «stjal» han Bjørns (43): - Dårlig research

Bjørn Rossland ble i fjor utestengt fra Facebook i 300 dager.

FOR STERK KOST: Rønnebergs bilde fra naken-yoga i PAris ble for sterk kost for Instagram. Da brukte han Bjørn Rosslands bilde. Foto: Bjørn Rossland / NTB Scanpix
FOR STERK KOST: Rønnebergs bilde fra naken-yoga i PAris ble for sterk kost for Instagram. Da brukte han Bjørn Rosslands bilde. Foto: Bjørn Rossland / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For to år siden dro Thomas Numme og Harald Rønneberg til Paris i forbindelse med innspilling av TV 2-programmet «Senkveld».

I den tidligere faste spalta «Senkveld Surprise» utfordret de hverandre med de merkeligste ting, og den gang var det naken-yoga som sto på programmet.

Sensurerte nakenbilde

Søndag ettermiddag la «Senkveld»-profilen ut et bilde av ham selv fra naken-yogaen i Paris på sin Instagram-profil i anledning at det var nøyaktig to år siden.

Samme kveld var bilde slettet av Instagram.

Det fikk Rønneberg til å legge ut et nytt bilde - denne gang av en mann og en kvinne i en yoga-positur i vakre naturomgivelser.

«Ja.. Da fjernet Instagram innlegget mitt fra nakenyogaen i PAris for to år siden.. Det ble vel for mye for dem stakkars. Godt alle dere andre ser humoren i det. Vi får heller nyte bildet av disse to. For dette er visst helt ok.», har TV 2-profilen skrevet under bildet.

NAKEN-YOGA: I 2014 var Rønneberg i Paris for å prøve naken-yoga. Et bilde, omtrent som dette, ble senere slettet fra Rønnebergs Instagram. Foto: TV 2 / Skjermdump
NAKEN-YOGA: I 2014 var Rønneberg i Paris for å prøve naken-yoga. Et bilde, omtrent som dette, ble senere slettet fra Rønnebergs Instagram. Foto: TV 2 / Skjermdump Vis mer

Bildet har Rønneberg «stjålet» fra Bjørn Rossland(43), og det er Bjørn selv, sammen med kjæresten, som poserer nakne i solnedgang på Turøy.

Saken ble først omtalt av Avisa Nordhordland.

- Jeg er fotograf og tar mye bilder. Dette bildet skulle være et parbilde på Turøy i solnedgang, og kjæresten min er med som modell, sier Rossland til Dagbladet.

Han forteller til Dagbladet at Rønneberg aldri tok kontak for å re-poste bildet hans.

- Her om dagen fikk jeg plutselig mange meldinger på Facebook hvor folk sa at Harald Rønneberg hadde postet et av mine bilder på Instagram, sier Rossland til Dagbladet.

- At min nakenyoga ble for mye for de sarte sjeler i Intagram er jo litt artig, men det fine med dette, er at vi får vist frem et vakkert og spenstig par som fortjener all honnør for øvelsen på bildet, skriver Rønneberg i en sms til Dagbladet, videreformidlet av Anne Martha Leidland, presseansvarlig i TV2.

«Norges mest sensurerte fotograf»

At Rønneberg brukte bildet hans uten å spørre om lov, synes han ikke er et problem ettersom det er en skjermdump. Men det han derimot reagerer på, er at Rønneberg bruker hans bilde som et eksempel på «lovlige» bilder som ikke blir senurert i sosiale medier.

- Det er veldig morsomt at Rønnberg bruker mitt bilde som eksempel på hva som er innafor å poste i sosiale medier. Jeg er garantert Norges mest sensurerte fotograf, sier han og ler.

- PINLIG: Thomas Numme trekker fram denne utfordringen, der han måtte ligge halvnaken oppå en bikinkledt Triana Iglesias, som den pinligste han måtte gjennom i «Senkveld-duellen Europa». Video: TV 2 Vis mer

Rossland driver hovedsaklig med aktfoto. Det innebærer å ta bilder av nakne mennesker, noe som har bydd på svært mange utfordringer for fotografen.

I fjor ble Rosseland kastet ut av Facebook ti ganger for å ha publisert bilder som viser for mye nakenhet. Hver gang han ble kasta ut, innebar det 30 dagers utestengelse.

- Han bommet litt da han brukte meg som eksempel. Han har ikke gjort god nok research, sier han og legger til at det er synd Facebook som medieselskap sensurer kunstneriske bilder og fotografier som viser nakne kropper.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!