Instagram-stjernene som ikke eksisterer

Skapte digital modell som et kunstprosjekt. Så eksploderte det.

LIL MIQUELA: Instagram-profilen til Lil Miquela virker som en hvilken som helst annen influensers Instagram; daglige oppdateringer med bilder og stories, sponsede innhold og såkalte inspo-bilder. Men en ting skurrer: Jenta er ikke ekte. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I 2016 satte influenser Lil Miquela (19) sine første digitale fotavtrykk på verden. En vakker modell, med et tilsynelatende perfekt liv. Ved å dele glimt fra sin egen eventyrlige hverdag, vokste Instagram-stjerna raskt i antall følgere.

Miquela har vært på Coachella. På prisutdelinger. Posert for Vogue. Hun har til og med kysset supermodell Bella Hadid (22) i en Calvin Klein-reklame.

19-åringen er blitt avbildet med stjerner som Diplo og Molly Soda. Intervjuet og omtalt av verdens største publikasjoner - eksempelvis The Guardian og BBC. Hun er også navngitt som en av de mest innflytelsesrike personlighetene på internett av Time.

Holdt hemmelig

Med et plettfritt ytre og luksuriøse klær, har den ettertraktede Los Angeles-jenta blitt et forbilde.

«Jeg skulle ønske jeg var like pen som henne». «Jeg MÅ møte henne en dag». «Nytt moteikon!», er et knippe utvalg kommentarer fra følgerne.

Det er bare ett problem: Livet på sosiale medier speiler ikke alltid virkeligheten.

Lenge bar influenseren - og hennes bakmenn - på en hemmelighet. Etter måneder med spekulasjoner, kom forløsningen i form av ett nytt ord på profilen hennes i 2018: Robot.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer