Prinsesse Märtha Louise:

Instagram tror ikke på Märtha

- Vi jobber med saken.

STENGT: Prinsesse Mårtha Louise har siden i sommer operert med to kontoer på Instagram. Nå er den ene sporløst forsvunnet. Foto: Andreas Fadum
STENGT: Prinsesse Mårtha Louise har siden i sommer operert med to kontoer på Instagram. Nå er den ene sporløst forsvunnet. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Aldri før har det vært enklere å følge hverdagen til medlemmene av verdens kongehus. Kronprinsesse Mette-Marit (46) og prinsesse Märtha Louise (47) har i flere år vært aktive på Instagram, der de deler bilder fra både hverdag og jobb.

Sistnevnte prinsesse kan sies å ha den mest personlige kontoen, der hun deler private bilder fra stallen og fra kjærlighetsturer. På Instagram driver hun to kontoer samtidig - en begrenset til sitt offentlige virke som prinsesse, og en til alt det andre.

Sistnevnte konto, @iam_marthalouise, er imidlertid nokså ny, og ble laget etter at debatten om hvorvidt prinsessetittelen skulle brukes i kommersielle sammenhenger eller ei verserte.

GAMLE GLIMT: 31. august 2019 er det HKH prinsesse Ingrid Alexandra sin tur til å konfirmeres. Bilder: NTB Scanpix. Programledere: Kine Falch og Jonas Hammer. Klipp: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Forsvunnet Instagram-konto

Nå er imidlertid den nye kontoen sporløst forsvunnet, uten at prinsessa har fått noe svar på hvorfor. Det skriver VG.

I en kommentar til avisa forteller Carina Scheele Carlsen, prinsessas pressekontakt, at det stemmer at kontoen er deaktivert. De jobber nå med saken, og håper at det løser seg på sikt.

- Vi jobber med saken og håper at Instagram godtar pass og annen IP. Foreløpig har de ikke gjort det, forteller hun til avisa.

Grunnen til at kontoen er deaktivert, skal være at Instagram ikke tror på at den tilhører Norges prinsesse. Instagram står fritt til å deaktivere kontoer eller å fjerne innhold som de mener bryter med retningslinjene deres, som altså har skjedd i dette tilfellet.

Instagram har derimot ikke besvart avisas henvendelse, og har derfor verken bekreftet eller avkreftet hva grunnen for sperringen er.

«SJAMAN»: Durek Verrett (44) er selverklært «sjaman». Slik er metodene hans. Video: Shamandurek Vis mer

Ikke verifisert

Prinsesse Märtha Louise hadde over 20 000 følgere på den nye kontoen, som nå er sporløst forsvunnet. På sin offisielle konto, som altså bare skal brukes i offentlige sammenhenger, følges hun av 136 000 følgere.

Sistnevnte konto er også verifisert, noe som betyr at et blått hake-symbol står etter brukernavnet. På den måten kan «alle» se at kontoen faktisk tilhører prinsessa.

Den nye kontoen hadde ikke et slikt symbol, og det kan være at stengingen skyldes at de har forsøkt å sende inn dokumentasjon for å bli verifisert.

Kronprinsesse Mette-Marit har også to kontoer på Instagram, men den ene er privat. Under navnet @gullfugl deler hun private bilder med et knippe venner og familie. Hun har bare 151 følgere på denne kontoen, deriblant Ari Behn, Marius Borg og designer Peter Dundas. Den kontoen er ikke verifisert.

Hennes offisielle konto følges av 226 000, og er åpen for alle. Her deler hun bilder fra offisielle oppdrag, men også enkelte familieglimt. Denne kontoen er offisielt verifisert, noe som altså tilsier at Instagram vet at den tilhører Norges kronprinsesse.

MÄRTHA OG SJAMANEN: Fire damer som var til stede under under showet i Tromsø forteller om sin opplevelse. Video: Eric Kama Steinberg. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer