Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Internettmobbeofferet Rebecca Black (13) drapstrues

Er satt under politibeskyttelse.

(Dagbladet): I forrige måned skrev Dagbladet om 13 år gamle Rebecca Black, som på kort tid ble et internettfenomen med låta «Friday».

Dessverre for den unge jenta er oppmerksomheten hun får langt fra positiv, i flere uker har det haglet med fæle kommentarer.

Nå har tenåringen i tillegg fått drapstrusler, og er under politibeskyttelse, melder Radaronline.

- Svært alvorlig - En trussel kom over telefon, og en annen via epost, sier talsman for politiet i Anaheim, Rick Martinez.

- Truslene gikk på at hun måtte få musikken bort fra internett, ellers skulle de drepe henne. Vi tar truslene svært alvorlig.

Politiet holder nå et våkent øye med trettenåringen mens etterforskningen pågår.

- Vi samarbeider med politiet for å holde Rebecca trygg hele tida, sier Blacks manager til E Online.

I skrivende stund er musikkvideoen sett over 111 millioner ganger på YouTube. Over 2,2 millioner seere har gitt den tommelen ned, mens i underkant av 300 000 har gitt den tommelen opp.

Se videoen over.

Gråt over kommentarene Rebecca Black ble svært fortvilet over mottagelsen musikkvideoen fikk, i og med at hun drømte om å bli popstjerne. Hun har uttalt at hun følte seg mobbet av de hatske kommentarene som florerte på internett.

- Det verste jeg har lest er «jeg håper du kutter deg selv og at du får spiseforstyrrelser slik at du blir pen», og «jeg håper du kutter deg og dør», sa hun den gang.

- Da jeg først leste alle de stygge kommentarene begynte jeg å gråte. Jeg tenkte at det var min feil og at jeg ikke skulle ha gjort dette. Jeg synes ikke jeg er den verste sangeren, men jeg er heller ikke den beste.

Tjener seg rik Til tross mobbing og latterliggjøring, har Rebecca Black sannsynligvis tjent seg søkkrik på «Friday». 

Hun ligger fremdeles på topplista over mest nedlastede sanger på Itunes, og det har hun gjort i omtrent en måned nå.

Ifølge Forbes tjener en artist rundt 70 cent, nesten fire kroner, per nedlasting, så det dreier seg nok om store beløp for unge Rebecca Black.

FÅR ALVORLIGE DRAPSTRUSLER: 13 år gamle Rebecca Black har virkelig fått kjenne berømmelsens pris i ung alder. Foto: YouTube
FÅR ALVORLIGE DRAPSTRUSLER: 13 år gamle Rebecca Black har virkelig fått kjenne berømmelsens pris i ung alder. Foto: YouTube Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media