Europas kongelige:

Intervjuet kongen - ble dronning

Slik var livene deres før de giftet seg kongelig.

VAR JOURNALIST: Før hun ble dronningen av Spania, jobbet Letizia som reporter. Foto: Tim Rooke/Shutterstock/Rex/NTB
VAR JOURNALIST: Før hun ble dronningen av Spania, jobbet Letizia som reporter. Foto: Tim Rooke/Shutterstock/Rex/NTB Vis mer
Publisert

Mange drømte kanskje om et liv som prins eller prinsesse som barn, og for noen «vanlige mennesker» går drømmen i oppfyllelse.

Dermed har noen fått livet totalt snudd på hodet etter å ha forelsket seg i en kongelig.

Møttes som gravid

Kronprinsessa og Kristiansand-jenta Mette-Marit Tjessem Høiby (49) var en aktiv ungdom, som brukte tid på både volleyball og speideren.

På videregående tilbrakte hun seks måneder som utvekslingselev i Australia. Etter videregående tok hun eksamen i livssyn, etikk og anvendt etikk, og seinere i bistands- og utviklingsspørsmål University of London.

Hun møtte kronprins Haakon (49) for første gang på Quart-festivalen i Kristiansand i 1996, samtidig som hun gikk gravid med sønnen Marius Borg Høiby (25).

Tre år seinere møttes de tilfeldigvis igjen på samme festival, og romantikk oppsto. I 2001 giftet de seg, og ble seinere foreldre til prinsesse Ingrid Alexandra (19) og prins Sverre Magnus (17).

Romantikk på treningssenteret

I 2010 kunne svenskene juble for et kongelig bryllup da kronprinsesse Victoria (45) fikk sin prins Daniel (49), født Westling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer