Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Prins Joachim:

Intervjuet prinsen: - Full av energi

Journalisten som intervjuet prins Joachim bare timer før blodproppen, forteller nå om møtet.

BLODPROPP: Kongehus-ekspert Caroline Vagle tror danskene nå er bekymret, etter at Prins Joachim fredag kveld ble innlagt på sykehus for blodpropp. Video: Jeanette N. Vik / Dagbladet Vis mer

I helga ble det kjent at prins Joachim (51) av Danmark var innlagt på sykehus i Franrike, med det som etter hvert skulle vise seg å være en blodpropp i hjernen.

Blodpropp i hjernen er en alvorlig tilstand, som ifølge NHI i de fleste tilfeller skyldes et hjerneslag.

Det danske kongehuset opplyste tirsdag morgen i en pressemelding at prins Joachim er på bedringens vei.

Legene mener heller ikke prinsen vil få noen fysiske følger eller varige mén som følge av blodproppen, men det er fremdeles usikkert når han vil være i stand til å returnere til hverdagen.

Søndag ettermiddag kom nyheten om at prinsen ga et intervju med den franske avisa La Depeche bare to timer før. Ifølge avisa ble de franske journalistene tatt imot med smil av prinsen og kona, prinsesse Marie (44), som lot seg intervjue i 45 minutter.

Nå snakker den franske journalisten Jean-Luc Garcia, som gjennomførte intervjuet, ut om hva som skjedde. Han var nemlig en av de siste personene som snakket med prinsen før han ble rammet.

- Min første reaksjon var overraskelse. Jeg var lamslått, forteller journalisten til Ekstra Bladet om øyeblikket da han hørte nyheten.

KONGEHUSET: Prins Joachim (51) ble seint i går kveld innlagt på sykehus på grunn av en blodpropp i hjernen. Reporter: Jeanette N. Vik Vis mer

Viste ingen tegn

Møtet med den danske prinsen og prinsessen skal ha gjort stort inntrykk på den franske journalisten, som forteller at de begge virket svært sympatiske og menneskelige.

51-åringen befant seg på slottet Château de Cayx i Caïx med familien da han ble rammet, og gjennomgikk etter kort tid en vellykket operasjon på universitetssykehuset i Toulouse, som ligger i sør i Frankrike. Det var også her intervjuet fant sted.

- Da jeg og min kollega ankom Caïx kom prins Joachim ut på terrassen og ønsket oss velkommen med et stort smil. «Her er den vakreste balkongen i Frankrike», sa han da vi kom opp til slottet og så ut mot vingården og elva, forteller journalisten.

Deretter skal de ha snakket om prinseparets opphold i Frankrike, fisking, besøk på campigplasser og hvordan de brukte fritida si.

- Det var ingenting i prinsens øyne, ord eller væremåte som viste noen tegn til at han snart skulle rammes av dette. Han virket sunn, i god form og full av energi. Ingen trøtthet eller stress, påpeker Garcia.

Takket for medfølelsen

Som nevnt ovenfor ble det tirsdag morgen sendt ut en pressemelding, der det danske kongehuset gikk mer i detalj om hva som faktisk hadde skjedd.

Der het det blant annet at blodproppen skyldtes en plutselig disseksjon av en arterie, altså en blodåre. Legeteamet rundt prins Joachim har også vurdert risikoen for tilbakefall som liten - når arterien først er helet.

Det er forventet at prinsen snart vil bli flyttet fra intensivavdelingen, men han vil fortsatt være innlagt på sykehus den kommende tida.

Den danske kongefamilien ba videre om ro i tida framover, og at mediene vil respektere privatlivet deres. Samtidig benyttet prins Joachim og kona prinsesse Marie anledningen til å takke for all støtte og varme hilsener de siste døgnene.

Også dronning Margrethe (80) takket varmt for all medfølelsen kongefamilien har fått de siste dagene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!