Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Irsk avis publiserte toppløsbildene av Kate

Nå vil eieren legge ned hele avisa.

STANSER SAMARBEIDET: Eieren av firmaet Northern & Shell, som er deleier av den irske tabloidavisa som trykket bilder av toppløse Kate Middleton i går, vil jobbe for å få lagt ned hele avisa. Foto: Stella pictures
STANSER SAMARBEIDET: Eieren av firmaet Northern & Shell, som er deleier av den irske tabloidavisa som trykket bilder av toppløse Kate Middleton i går, vil jobbe for å få lagt ned hele avisa. Foto: Stella pictures Vis mer

(Dagbladet): Etter at det franske bladet Closer trykket toppløsbildene av Kate Middleton for første gang, meldte flere og flere i går at de ville gjøre det samme.

Bildene viser hertuginnen og hertugen på en privat terrasse i det franske slottet til dronning Elizabeths nevø Lord Linley i Provence.

Irish Daily Star trykket bildene Rebublikanernes utgave av tabloidavisa Irish Daily Star trykket i går 13 bilder av hertuginnen og hertugen, og trosset dermed den britiske kongefamiliens advarsler, som i en nådeløs pressemelding beskrev bildene som «groteske» og «fullstendig urettferdige».

Kongefamilien påpekte at episoden minnet om den verste oppførselen fra presse og paparazzi-fotografer under prinsesse Dianas liv, og uttalte at hertuginnen og hertugen ville saksøke bladet.

Det italienske bladet Chi meldte i går at også de kom til å trykke en 26 siders fotospesial av det britiske paret i løpet av neste uke.

Vil legge ned avisa Nå opplyser eieren av firmaet Northern & Shell, som er deleier av den irske tabloidavisa, Richard Desmond, at han vil gjøre det som står i hans makt for å få hele avisa lagt ned.

Også avisas andre eier, Independent News and Media tar sterk avstand fra publiseringen av bildene.

- Jeg er veldig sint for at de publiserte disse bildene, og jeg vil umiddelbart begynne å jobbe for å få lagt med vårt samarbeidet med avisa. Det er ingen sterk begrunnelse for å publisere bildene, og Northern & Shell fordømmer det på det sterkeste, sier Richard Desmond ifølge The Guardian.

Han skal allerede ha engasjert advokater for å få satt en stopper for avisa.

Fordømmer trykkingen Desmond skal ikke ha vært informert om at bladet planla å trykke bildene, men firmaet har heller ikke mulighet til å blande seg inn i det redaksjonelle.

- Vi setter privatlivets fred høyt og ville aldri ha godtatt beslutningen om å trykke bildene, sier en talsmann for Northern & Shell, iføge The Guardian.

Redaktøren i bladet Daily Star fordømmer også publiseringen av bildene. 

- Vi er helt sjokkerte her på kontoret, og som firma. Det finnes ingen redaksjonell begrunnelse for å trykke bildene, heller ingen moral, sier redaktøren i Daily Star, Gareth Morgan. 

Forsvarer bildene Closer-redaktør Laurence Pieau forsvarte publiseringen av bildene i går.

- Hun er en toppløs prinsesse, det har vært andre før henne. Det er ikke noe nytt. Vi er et kjendisblad, og bildene er fulle av glede. De viser en prinsesse som er vakker og som får en hel verden til å drømme, uttalte Laurence Pieau i går ifølge Sky News.

Hun sier bladet også sitter på andre - enda - mer nærgående bilder, som foreløpig ikke har vært på trykk.

PUBLISERTE BILDENE: Irish Daily Star publiserte i går 13 bilder av Kate Middleton og prins William. Foto: Peter Muhly / AFP Photo / NTB Scanpix
PUBLISERTE BILDENE: Irish Daily Star publiserte i går 13 bilder av Kate Middleton og prins William. Foto: Peter Muhly / AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media