Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Iselin Steiro blir Pradas ansikt utad

Den norske supermodellen fronter høstkolleksjon med farget hår.

(Dagbladet): Hun har gjort reklame for Valentino og Chloé, vært på forsiden av italienske Vogue og i 2006 havnet hun på fjerdeplass på nettstedet Models.com sin eksklusive rankingliste.

Nå har 26-åringen fra Harstad gjort det igjen.

- Ønsket meg dette Hun er nemlig, sammen med nederlandske Elza Luijendijk (16), ungarske Vanessa Axente (16) og amerikanske Madison Headrick (18), Pradas ansikt utad under høst- og vinterkampanjen 2012.

- Hvordan er det å fronte det italienske motehuset, Iselin?

- Prada-kampanjen er en av de viktigste og mest prestisjetunge kampanjene å gjøre, og jeg har ønsket meg den helt siden tidlig i karrieren. Så det føles bra, sier hun til Dagbladet.

Den erfarne modellen har tidligere gjort oppdrag for motegiganten, og forteller om hvordan overgangen har vært:

- Som modell har jeg alltid likt best å ta bilder, mer enn å gå show, så det er jo ekstra gøy å gjøre foto for Prada.

- Flink til å forstå hva fotografen vil - Hvorfor tror du de satser på en 26-åring fra Harstad - hva tror du er dine kvaliteter som modell?

- Jeg er jo ikke alene i denne kampanjen. Det er tre helt nye jenter, og så er vi såkalte «etablerte» jenter. Jeg har jo holdt på lenge, og det er nok mye flaks og tilfeldigheter inne i bildet her. Det er vanskelig for meg å si akkurat hvilke kvaliteter jeg har som modell, men jeg kan si at jeg ofte får høre at jeg er flink til å forstå hva fotografen vil. Og at jeg kan spille roller, forteller hun videre.

I 2007 valgte supermodellen å trekke seg tilbake fra modellbransjen, for å fokusere på studier ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo.
Men helt borte bra modellverden har hun ikke vært, og har gjort oppdrag for blant annet den norske designeren Iselin Engan.

Ultrasexy kamelon Dagbladets moteansvarlig, Hege Varsi, er ikke overrasket over at den norske modellen nå er hyret inn som frontfigur hos Prada.

- Iselin er helt enkelt en kameleon. Hun kan være ultrasexy og feminin i kampanjer for Versace, før hun i neste sekund rocker herreklær i franske Vogue. Alt hun gjør fungerer like bra, og dette gir henne helt klart en fordel i forhold til de andre jentene.

CHLOÉ-MODELL: Iselin Steiro er en ettertraktet modell, og har samarbeidet med en rekke store designere tidligere. Her på catwalken for Chloé. Foto: Stella Pictures
CHLOÉ-MODELL: Iselin Steiro er en ettertraktet modell, og har samarbeidet med en rekke store designere tidligere. Her på catwalken for Chloé. Foto: Stella Pictures Vis mer

Ifølge moteeksperten er dette neppe det siste «store» vi ser av Steiro.

- Å dra i land Prada-kampanjen viser at Steiro fortsatt er en av aller største og mest ettertraktede modellene der ute. Jeg blir veldig overrasket om dette er den siste store kampanjen vi får se henne i, til tross for at hun sier at hun egentlig har «pensjonert » seg.

Steiro er kjæreste med den norske skuespilleren Anders Danielsen Lie (33), kjent fra «Reprise» og «Oslo, 31. august», og er forøvrig også med i høstkampanjen til italienske Etros.

FOR VALENTINO: Iselin Steiro klar til å gå ned catwalken for Valentino. Foto: Stella Pictures
FOR VALENTINO: Iselin Steiro klar til å gå ned catwalken for Valentino. Foto: Stella Pictures Vis mer