Marte (22) ute av «Farmen»

Isfront før tvekamp: - Usmakelig

Marte Flobergseter fikk en saftig skjennepreken av Agna Hollekve før de møttes i tvekamp.

UTE AV «FARMEN»: Marte Flobergseter (22) måtte se seg slått i søndagens tvekamp. Foto: Skjermdump/TV 2
UTE AV «FARMEN»: Marte Flobergseter (22) måtte se seg slått i søndagens tvekamp. Foto: Skjermdump/TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det nærmer seg finale i årets sesong av «Farmen» og konkurranseinstinktet blant deltakerne begynner å avgjøre hvilke som skal møtes til tvekamp.

Forrige uke var det Jan Erik Brodahl (60) som måtte forlate gården, etter å ha tapt i øksekast mot Erik Rotihaug (24). Førstnevnte hevdet tapet var avtalt spill, noe som ble tilbakevist av Rotihaug i kraftig ordelag.

Tidligere i uka ble det klart at Agna Hollekve (47) måtte belage seg på tvekamp, da storbonde Vibecke Garnaas (43) så sitt snitt til å sette en stor konkurrent i faresonen.

TUNG KAMP: Rå muskelkraft gjorde Agna Hollekve (47) fortjent til seier i tvekampen. Foto: Birgitte Thorshaug Kristiansen/TV 2
TUNG KAMP: Rå muskelkraft gjorde Agna Hollekve (47) fortjent til seier i tvekampen. Foto: Birgitte Thorshaug Kristiansen/TV 2 Vis mer

Søndag ble det klart at det var Marte Flobergseter (22) som skulle i kamp mot Hollekve.

- Utrolig dårlig

Da de to prata sammen dagen før tvekampen var det ikke varm stemning dem imellom.

Det var klar tale fra Hollekve:

- Jeg mener at du har hatt dårligere arbeidsinnsats her inne enn alle oss andre. Jeg har prøvd å si det til deg, men det går ikke inn. Du gjør ikke noe med det, og derfor sitter du her nå.

På skjermen ser man en tydelig satt ut Flobergseter. Til Dagbladet sier hun at hun ble tatt på senga av irettesettelsen.

- Jeg ble rett og slett paff. Nå i ettertid angrer jeg veldig på at jeg ikke klarte å svare henne tilbake.

- Jeg ville fortalt henne at det var utrolig dårlig av henne å plukke og hakke på en 22-åring sånn, hun kunne oppført seg på en mer voksen måte og gått ut i kamp med verdigheten i behold, sier hun.

- Jeg synes det var en usmakelig måte å oppføre seg på.

Hun forteller at hun ikke bærer nag, men at hun ikke snakker med Hollekve utenfor gården.

MYE OPPMERKSOMHET: Når «Farmen»-Ingebjørg ankommer «Torpet», blir «Farmen»-veteranen Frank svært opphengt i brystene hennes. Video: TV 2 Sumo / Rød Løper Vis mer

Angrer ikke

Hollekve på sin side sier til Dagbladet at hun fortsatt står for det hun sa til Flobergseter.

- Det var min ærlige mening. Jeg har ikke noe imot Marte i det hele tatt, men jeg var ikke fornøyd med arbeidsinnsatsen hennes, og mente derfor at hun ikke skulle være med videre, sier hun.

Til programleder Gaute Grøtta Grav sa Flobergseter at irettesettelsen skulle gi henne ekstra kraft under tvekampen.

Det holdt imidlertid ikke. Flobergseter hadde valgt å møte Hollekve i bom, en fysisk kamp de andre deltakerne så ut til å glede seg stort over. Etter at 22-åringen fikk inn det første poenget, ble hun likevel overkjørt av førstekjempen.

GIKK GALT: Terje Leer skadet seg kraftig under «Farmen»-tvekampen. Video: TV 2 / Jonas Scheie Hammer Vis mer

- Riktig tidspunkt å ryke

Tapet tok hun svært tungt.

- Det var som et skikkelig hardt slag i magen. Det var forferdelig trist å ryke. Samtidig hadde jeg det ikke så veldig bra på slutten, spesielt ikke etter praten med Agna, sier hun.

Hun forteller at både psyken og kroppen hadde fått kjørt seg den siste tiden, og at hun var veldig sliten.

- Jeg var ganske knekt, så på en måte var det et riktig tidspunkt å ryke på. Det var veldig vondt og trist akkurat da, det var drømmen min som ble knust, forteller hun.

SABOTASJE: Leif Haugo Stavenjord vil forlate «Farmen» etter reaksjoner fra de andre deltakerne. Video: TV2 Sumo/Rød Løper Vis mer

Med bare tre uker til finale i årets «Farmen» begynner konkurransen virkelig å tilspisse seg.

Søndag kveld avgjøres sidekonkurransen «Torpet», hvor en tidligere deltaker, enten fra tidligere sesonger eller den nåværende, får en ny sjanse til å hevde seg på gården.

Etter søndagens exit skal altså Flobergseter konkurrere mot Ingebjørg Monique Haram (31), Eunike Hoksrød (41) og Frank Tore Aniksdal (49).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer