Miss Grand International:

Islandsk missedronning hevder hun ble bedt om å gå ned i vekt - nå tar hun avstand

Arna Yr Jonsdottir ble bedt om å droppe frokosten. 

FERDIG: Islandkse Arna Yr Jonsdottir (20) har gått hardt ut mot missekonkurransen Miss Grand International, etter å ha hevdet at eieren av konkurransen kalte henne feit. Foto: UWE ANSPACH/dpa, NTB scanpix 
FERDIG: Islandkse Arna Yr Jonsdottir (20) har gått hardt ut mot missekonkurransen Miss Grand International, etter å ha hevdet at eieren av konkurransen kalte henne feit. Foto: UWE ANSPACH/dpa, NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): I fjor vant islandske Arna Yr Jonsdottir (20) tittelen «Miss Iceland 2015». Denne uka skulle hun delta i den prestisjetunge konkurransen Miss Grand International (MGI), som finner sted i Las Vegas.

Finalen går av stabelen på tirsdag, og 20-åringen har vært i USA siden 8. oktober for å forberede seg til finalen. Nå har hun derimot valgt å trekke seg fra alt.

Hun hevder nemlig at talspersoner for konkurransens grunnlegger, den thailandske tv-kjendisen Nawat Itsaragrisil, ba henne gå ned i vekt før finalen.

- Bare spis salat

Det var Iceland Monitor som først omtalte saken om Jonsdottir. I hjemlandet er hun en kjent skikkelse, og har blant annet over 20 000 følgere på Instagram.

Another sjot from the MGI shoot ✨ #mgi2016 #missgrandiceland2016 #missgrandiceland #missgrandinternational2016

Et bilde publisert av Arna Ýr Jónsdóttir (@arnayr)

20-åringen, som foruten å leve drømmen som missedronning også er modell, har nå valgt å distansere seg fra Miss Grand International. Det etter at hun fikk denne beskjeden servert:

- Slutt å spis frokost, bare spis salat til lunsj og drikk vann hver kveld fram til konkurransen, skal hun ha blitt fortalt av grunnleggerens folk.

Hun skal også ha blitt fortalt at den thailandske eieren kom med dette utsagnet fordi han gjerne vil ha henne med videre. Det fordi han likte henne så godt.

Missedronninga fant seg ikke i dette, og har nå overfor den islandske avisa gått hardt ut mot beskjedene hun fikk. Jonsdottir har ingen intensjon om å gjøre som grunnleggeren ønsker.

- Om eieren av konkurransen virkelig vil at jeg skal gå ned i vekt og ikke liker meg for den jeg er, fortjener han ikke å ha meg blant de ti beste, forklarer hun, og er ifølge avisa sint i sin tone.

Jonsdottir mener skuldrene hennes er bredere enn andre kvinner sine, fordi hun tidligere var aktiv som atlet.

Miss Grand Internationals formål er ifølge nettsidene deres å spre lykke, og de ønsker at å fremme slutt på kriger og vold. Dette blir imidlertid siste gang 20-åringen sprer lykke fra en missekonkurranse.

- Jeg har ikke noe interesse av å gjøre mitt beste i denne konkurransen nå. Dette er definitivt den siste konkurransen jeg er med i, forklarer hun.

Informasjonen om islenderen er nå fjernet fra konkurransens nettsider.

Norges kandidat i konkurransen, Yasmin Osee Aakre (27), er fortsatt med i racet.

Ble kalt stygg

Dette er ikke første gang en missedronning får annen oppmerksomhet enn hva man kanskje venter seg i en slik konkurranse.

Arianna Quan ble historisk da hun som første amerikaner med kinesiske røtter som ble kronet Miss Michigan.

Mens missedronninger vanligvis hylles for sitt utseende, er historien en annen for Quan. Hun ble hetset etter seieren sin.

Hun fortalte i september, kort tid etter finalen, om kommentarene hun fikk.

- Veldig mange folk tok kontakt med meg, både på en ekstremt negativ måte og på en ekstremt positiv måte. Det har vært en veldig polarisert tilbakemelding, sa hun People.

Quan flyttet til Detroit fra Beijing da hun var seks år, og ble amerikansk statsborger åtte år senere. Det var spesielt hennes kinesiske bakgrunn som vakte oppsikt og ble gjenstand for ufine skussmål.

- Masse negativitet kom fram, spesielt om mitt utseende og hvordan jeg tydeligvis er er uegnet til å representere det kinesiske folk siden jeg er 'stygg', fortsatte Quan.

AVSLØRT: Missedronningen Brandi Weaver-Gates fengsles torsdag etter å ha mottatt penger fra kreftorganisasjoner på falske premisser. Pensylvania-representanten har nemlig ikke kreft, slik hun har påstått. Video: Reuters Vis mer