Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Ivana og Donald Trump:

Ivana Trump med råd til eksmannen: - Bør holde seg til å spille golf

Ser ikke for seg Donald Trump i en ny presidentperiode.

BER EKSMANNEN TENKE SEG OM: I et nytt intervju kommer Donald Trumps første kone, Ivana Trump, med noen tydelige råd til den amerikanske presidenten - som han trolig ikke vil høre på. Her er de sammen på et arrangemet i 2014. Foto: NTB Scanpix
BER EKSMANNEN TENKE SEG OM: I et nytt intervju kommer Donald Trumps første kone, Ivana Trump, med noen tydelige råd til den amerikanske presidenten - som han trolig ikke vil høre på. Her er de sammen på et arrangemet i 2014. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Ivana Trump (69) får sagt det.

Det var i et intervju med New York Post lørdag at den amerikanske presidentens første kone, som var gift med Trump fra 1977 til 1992, foreslår at eksmannen like greit dropper å stille til gjenvalg i 2020.

Skal vi tro Ivana begynner han tross alt å dra på åra.

- Spill golf

- Han har et fint liv, og har alt han trenger. Donald vil være 73-74 år ved neste valgperiode, så kanskje han heller bør holde seg til å spille golf og nyte formuen sin, forteller 69-åringen til avisa.

Og hvis Ivana kjenner eksmannen rett, tror hun at presidenten savner friheten han hadde før.

- Jeg tror ikke han var helt klar over hvor mye president-oppgaven innebar. Det er så mye informasjon, han må jo kjenne hele verden, sier hun.

Donald Trump erkjente selv, etter sine første 100 dager som president, at han savnet sitt gamle liv - og at jobben som verdens mektigste mann ikke var så enkel som han trodde. Likevel er 71-åringen fast bestemt på å kjempe om en ny presidentperiode.

Det tror altså ikke Ivana at vil være bra for ham. I intervjuet forteller for øvrig den tsjekkiskfødte forretningskvinnen at hun har et godt forhold til Trump i dag, og at de to «snakker sammen hver måned».

IVANA TRUMP: President Donald Trumps første kone, Ivana, tar på seg æren for eksmannens Twitter-bruk. - Han spør meg fortsatt om råd, sier hun i et intervju med CBS. Video: CBS via CNN Vis mer

- Vil ikke forårsake sjalusi

Ivana Trump, som i dag driver flere hoteller og kasinoer, har barna Donald Jr. (40), Ivanka (36) og Eric (34) med den amerikanske presidenten.

Ivana og Donald giftet seg som nevnt i 1977, og sammen jobbet ekteparet tett på ulike eiendomsprosjekter frem til de skilte lag femten år etterpå. Skilsmissen fikk stor oppmerksomhet takket være historiene om at Donald Trump hadde hatt en affære med skuespilleren Marla Maples, som seinere ble hans andre kone.

Overskriftene gikk for øvrig hardt inn på parets eldste sønn, som var 12 år da foreldrene skilte lag.

Til tross for at Ivana Trump har god kontakt med eksmannen og hans nåværende kone, ringer hun ikke direkte til det Hvite Hus hvis hun skal ha tak i ham, forklarte hun til ABC News, ifølge Huffington Post, i fjor høst.

- Jeg vil som regel ikke ringe dit, siden Melania er der. Jeg vil ikke forårsake at det blir noe sjalusi, for jeg er praktisk talt første Trump-kone. Jeg er førstedamen, sa hun den gang.

Fikk ambassadør-tilbud

Det er ikke første gang Ivana er ute i media og markerer sin posisjon hos eksmannen.

DEN GANG DA: Ivana og Donald Trump avbildet sammen i 1989, tre år før de skilte lag. Foto: NTB Scanpix
DEN GANG DA: Ivana og Donald Trump avbildet sammen i 1989, tre år før de skilte lag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I et intervju med CBS News i oktober i fjor hevdet Ivana at Donald Trump «ikke ville ha vært noe som helst» uten henne.

Donald Trump skal ha tilbudt sin første kone å bli amerikansk ambassadør for den tsjekkiske republikk - hvor hun kommer fra, men 68-åringen innrømmet at hun takket pent nei.

- Jeg liker min frihet. Jeg liker å kunne gjøre det jeg vil, reise hvor jeg vil med hvem jeg vil. Og jeg har råd til å leve denne livsstilen. Ok, hvorfor skal jeg si farvel til Miami om vinteren, farvel til Saint-Tropez om sommeren og farvel til vår og høst i New York? Jeg har det perfekte livet, fortalte hun til CBS.

Donald Trump har foreløpig ikke kommentert de siste uttalelsene til ekskona. Den siste tida har han trolig hatt nok (ved siden av å være president, da), med stormene rundt hans tidligere påståtte affærer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media