Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Ivanka Trump

Ivanka Trump legger ned sitt eget klesmerke

Legger ned klesselskapet.

LEGGER NED KLESMERKET: Ivanka Trump er seniorrådgiver for faren sin, president Donald Trump. Foto: NTB scanpix
LEGGER NED KLESMERKET: Ivanka Trump er seniorrådgiver for faren sin, president Donald Trump. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

The New York Post melder tirsdag at selskapet til Ivanka Trump (36) legges ned umiddelbart.

Ivanka Trump er seniorrådgiver til USAs president. Hun har fått kritikk for at selskapet har brukt utenlandsk arbeidskraft for å produsere klær i utlandet. Den siste tiden har dattera i likhet med faren oppmuntret amerikanske selskaper til å ansette amerikanere.

Det er 36-åringen som selv bekrefter nyheten overfor The New York Post.

- Da vi først startet dette merket hadde vi aldri sett for oss suksessen vi ville oppnå. Etter 17 måneder i Washington, vet jeg ikke når eller om jeg noen gang kommer tilbake til virksomheten, men jeg vet at mitt fokus i fremtiden vil være arbeidet jeg gjør her. Så det å ta denne avgjørelsen nå, er det eneste rettferdige for teamet og samarbeidspartnerne, sier hun i en uttalelse.

En talsperson for klesmerket legger til at dette har vært en tøff avgjørelse for Trump.

«Jeg er takknemlig for muligheten til å lede et så talentfullt og engasjert team», sier Abigail Klem.

BUET UT: Førstedatter, og president Trumps assistent, Ivanka Trump, deltok på «Womens20 summit» i Berlin. Her beskrev hun faren som en forkjemper for kvinner og familier. Det var ikke publikum helt enig i. Video: CNN / NTB Scanpix Vis mer

Droppet kolleksjonen

Presidentdattera har fått mye oppmerksomhet for klesmerket sitt de siste åra, der blant annet flere butikker har valgt å droppe samarbeid med henne.

Da det i fjor ble kjent at varemagasinet Nordtrom droppet Trumps kolleksjon, raste presidenten på Twitter.

«Min datter Ivanka er blitt behandlet så urettferdig av Nordstrom. Hun er en fantastisk person - presser meg alltid til å gjøre det som er rett! Forferdelig!» twitret han.

Norstrom forklarte imidlertid avgjørelsen med at klesmerket rett og slett hadde solgt for dårlig.

Etter at Donald Trump ble valgt til president har nemlig flere forbrukere oppfordret til å boikotte merker og tjenester med bindinger til Trump-familien, på initiativ fra nettsida GrabYourWallet.org .

Ivanka Trump har også måttet beklage etter at hun bar et armbånd fra sitt eget merke under et tv-intervju, og Trump-rådgiver KellyAnne Conway skapte storm da hun reklamerte for merket i et intervju med Fox News.

FORSVARER IVANKA: Dagen etter at Donald Trump gikk hardt ut mot varehuskjeden Nordstrom, som dropper produktene til presidentdatteren Ivanka Trump, reklamerer Trump-rådgiver Kellyanne Conway for datterens merkevare under ett intervju. Video: AP Vis mer

Endret navn

I april i fjor kom det for øvrig fram at klær fra presidentdattera var blitt solgt under det nye navnet Adrienne Vittadini Studio.

Klærne ble solgt hos butikkkjeden Stein Mart, der klær og tilbehør selges til opptil 60 prosent lavere pris enn hos andre butikker.

Moteekspert Ida Elise Einarsdótti sa den gang til Dagbladet at det ikke er uvanlig at klesmerker går gjennom navnendringer.

- Selv om det høres rart ut, er det faktisk ikke en så uvanlig praksis, sa hun og la til at en av grunnene kan være et ønske om økt salg.