J. K. Rowling kastet seg inn i orgasmedebatt - får tyn fra forsker

«Harry Potter»-forfatterens sarkastiske svar ble ikke like godt mottatt hos alle. 

SVARTE AVISA: Forfatter J. K. Rowling bestemte seg for å komme med et motsvar da New York Times publiserte en forskningsbasert artikkel om den kvinnelige orgasme. Det får hun nå tyn for fra forskeren selv. Foto: NTB scanpix
SVARTE AVISA: Forfatter J. K. Rowling bestemte seg for å komme med et motsvar da New York Times publiserte en forskningsbasert artikkel om den kvinnelige orgasme. Det får hun nå tyn for fra forskeren selv. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den britiske forfatterstjerna Joanne Rowling, kjent som J. K. Rowling, har med bøkene sine om livet til Harry Potter satt sitt preg på millioner av mennesker verden over.

Hun er for tida aktuell som manusforfatter av stykket «Harry Potter and the Cursed Child», som i disse dager utkommer i bokform.

På tross av å være skaper av milliardfranchisen, har Rowling andre sysler. Hun er blant annet en aktiv bruker på mikrobloggnettstedet Twitter, der hun ofte kommenterer politikk og andre aktuelle hendelser.

Denne gangen har briten kasta seg inn i en debatt om den kvinnelige orgasmen. Det fikk en av forskerne bak prosjektet Rowling kommenterte til å se rødt.

- Bør være mer enn nok

Det var britiske Daily Mail som først omtalte saken.

Avisa New York Times hadde skrevet en artikkel om en studie om det biologiske behovet ved kvinners orgasme. Artikkelen hadde tittelen «Forskere grubler ved et evolusjonsmysterie: Den kvinnelige orgasmen», og ble lagt ut på avisas Twitter-konto.

I artikkelen hevdet forskerne at orgasmen tidligere var nødvendig for å gi kvinnelige pattedyr eggløsning, men at denne funksjonen seinere forsvant. Orgasmen har derimot blitt igjen, uten at den lenger er biologisk betinget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer